11. 09. 2020 - 13:13
Rossi: Ne povlačim se, trkaću se 99 posto naredne sezone
907
Shares
Rossi: Ne povlačim se, trkaću se 99 posto naredne sezone

Rossi: Ne povlačim se, trkaću se 99 posto naredne sezone

11. 09. 2020 - 13:13
0
Shares

Devetostruki svijetski šampion Valentino Rossi ponovio je da će i naredne sezone voziti u Moto GP šampionatu, ali da je ostalo da se riješe određene stvari sa Yamahom.

’Doktor’ je još prije nekoliko nedelja najavio prelazak u Petronas Yamahu, ali su se ranije ove nedelje pojavile informacije da malezijski tim pregovara sa Andreom Doviziosom. Međutim, šef te ekipe Razlan Razali je to negirao, a isto je učinio i Rossi pred početak trkačkog vikenda za Veliku nagradu San Marina i Riminija.
 
„To nije istina, situacija je ista kao prije dvije-tri nedelje. Nismo u žurbi, ostalo je još nešto da rješimo sa Yamahom. Trkaću se 99 posto naredne sezone, taj jedan posto je samo činjenica da ugovor nije potpisan, ali će možda biti u Barceloni za dvije nedelje“, rekao je Rossi i dodao, „Moje povlačenje bi bilo velika stvar, mnogi će kliknuti na tu vijest. Mislim da je to i razlog jer se situacija nije promjenila. Mnogo puta sam već istakao da ću se trkati slijedeće sezone, ali je možda zanimljivije da se napiše da se povlačim“.

Rossi je istakao da rezultati u dosadašnjem dijelu sezone ukazuju da veliki broj vozača ima šansu za titulu, da je i on među njima, ali da ga brine to što Yamaha nije dovoljno brza.

„Sve je otvoreno, imam 25 bodova manje od Fabia, ali sam sedmi i mali broj bodova dijeli vozače oko mene. Sve je moguće, daćemo sve od sebe. Ono što me više plaši je to što nismo dovoljno brzi, posebno nismo bili u Austriji, ali se nadam da možemo da budemo bolji na drugim stazama. Ovaj šampionat će imati mnogo iznenađenja do kraja, može da ostane otvoren do kraja“, naglasio je ’Doktor’.

Svi timovi osim Yamahe su imali svoje test vozače na stazi „Marco Simoncelli“ pre nekoliko nedelja, a na pitanje zašto Jorge Lorenzo nije testirao, Rossi je odgovorio:

„I ja imam isto pitanje za Yamahu, pošto sam bio srećan zbog Jorgeovog dolaska jer je on jedan od najboljih vozača koji je ikada vozio M1. A i vidjeli smo šta je Dani Pedrosa uradio na KTM za godinu dana. Yamaha mora da vjeruje u program, nekad se dešavaju stvari koje je teško objasniti, ali krećemo od nule za razliku od ostalih i moraćemo da razumijemo neke stvari koje su neki timovi odradili na testu, pa će nam biti teže“.

Rossi je takođe istakao da bi rado potpisao da Andrea Dovizioso od naredne sezone bude test vozač Yamahe, pošto trenutno nema angažman, ali da se nada da će ga ipak pronaći. Italijanski motociklista je takođe upitan i da prokomentatiše to što će vozači Formule 1 imati priliku prvi put da voze trku na stazi „Mugello“ ovog vikenda.

„Ljubimoran sam jer se ne trkamo tamo ove godine, a za mnoge od nas je to najbolja staza na svijetu. Vozio sam Ferrari dva puta na njoj, bilo je nevjerovatno, posebno niz krivina Casanova, Savelli, Arrabbiata 1 i 2. Mislim da će uživati, jedva čekam da vidim trku u nedelju“, naglasio je vozač Yamahe.

Učitaj još novosti