10. 09. 2020 - 09:27
Potvrđen Vettelov odlazak u Aston Martin, Perez napušta tim:...
907
Shares
Potvrđen Vettelov odlazak u Aston Martin, Perez napušta tim: Oduševljen sam!

OD NAREDNE SEZONE

Potvrđen Vettelov odlazak u Aston Martin, Perez napušta tim: Oduševljen sam!

10. 09. 2020 - 09:27
0
Shares

Sebastian Vettel jutros je potvrdio da će svoju F1 karijeru 2021. nastaviti u Aston Martinu odnosno u trenutnoj momčadi Racing Pointa nakon što je Sergio Perez sinoć potvrdio odlazak iz momčadi na kraju sezone.

Nakon što je Ferrari potvrdio da od 2021. neće nastaviti suradnju s Vettelom, vlasnik Racing Pointa Lawrence Stroll usmjerio je svoju pozornost prema četverostrukom svjetskom prvaku za iduću sezonu kad će njegova momčad promijeniti ime u Aston Martin.

Perez će zato napustiti momčad kojoj se pridružio 2014. pod imenom Force India, nakon neuspješne sezone u McLarenu 2013., iako je odigrao ulogu u spašavanju momčadi u ljeto 2018. te ostvario nekoliko pobjedničkih postolja u tom periodu.

“Oduševljen sam što napokon mogu podijeliti ove uzbudljive vijesti o svojoj budućnosti”, rekao je Vettel.

“Izuzetno sam ponosan reći da ću postati Aston Martinov vozač 2021. Ovo je nova avantura za mene s istinski legendarnom automobilskom kompanijom.”

“Oduševljen sam rezultatima koje je momčad postigla ove godine i vjerujem da budućnost izgleda još svijetlije.”

“Energija i predanost koju Lawrence donosi u ovaj sport je inspirirajuća i vjerujem da zajedno možemo izgraditi nešto posebno. I dalje imam puno ljubavi za Formulu 1 i moja jedina motivacija je utrkivati se pri vrhu poretka. Učiniti to s Aston Martinom bit će velika privilegija.”

Perez još nije ništa objavio o svojoj budućnosti u Formuli 1, ali najizglednije mogućnosti za nastavak F1 karijere su mu Haas i Alfa Romeo koji još nisu potvrdili svoje vozačke postave za 2021.

Učitaj još novosti