31. 08. 2020 - 23:25
Hamilton srušio još jedan Schumacherov rekord: Ovaj će...
907
Shares
Hamilton srušio još jedan Schumacherov rekord: Ovaj će (vjerovatno) ostati zauvijek

VN BELGIJE

Hamilton srušio još jedan Schumacherov rekord: Ovaj će (vjerovatno) ostati zauvijek

31. 08. 2020 - 23:25
0
Shares

Lewis Hamilton s bolidom Mercedesa nastavlja uništavati konkurenciju u Formuli 1.

Na Velikoj nagradi Belgije dominantno je stigao do pete pobjede u ovoj sezoni i iako je do kraja ostalo još 10 utrka, bit će pravo čudo ako ga itko uspije zaustaviti u pohodu na sedmi naslov svjetskog prvaka.

Britanac je brz, ima daleko najbolji bolid na gridu i iznimno rijetko griješi, što su tri ključna faktora za naslov prvaka.

Istodobno dok juri prema novom penjanju na tron, Hamilton ruši i mnoge rekorde koje je godinama držao Michael Schumacher.

U onoj najvažnijoj - broju naslova - Schumacher vodi sa 7:6, ali za očekivati je da će se do kraja ove godine to izjednačiti.

U brojnim drugim kategorijama Britanac je već pretekao legendarnog Nijemca, a posljednja od tih je broj kilometara koje su proveli kao vodeći u utrci. Hamilton je na 24.287, Schumacher na 24.144 dok je daleko iza njihovih leđa na trećem mjestu Sebastian Vettel (18.121).

Jedna utrka Formule 1 dugačka je oko 300 kilometara što znači da će Hamilton imati priliku značajno se učvrstiti na broju 1 i vjerovatno ovaj rekord ostvariti nedostižnim za sva vremena.

 

Učitaj još novosti