09. 08. 2020 - 18:54
ŠOKIRAO JE HAMILTONA NA DOMAĆOJ STAZI I TO KAKO! Išao je ka...
907
Shares
ŠOKIRAO JE HAMILTONA NA DOMAĆOJ STAZI I TO KAKO! Išao je ka cilju, dobio UPOZORENJE i timu poručio: Druže, neću da sjedim KAO BABA!

FORMULA 1

ŠOKIRAO JE HAMILTONA NA DOMAĆOJ STAZI I TO KAKO! Išao je ka cilju, dobio UPOZORENJE i timu poručio: Druže, neću da sjedim KAO BABA!

09. 08. 2020 - 18:54
0
Shares

Vozač Red bula Maks Ferštapen pobijedio je danas na trci 70. godišnjice Formule jedan u Silverstonu.

Tako je prekinuta dominacija Mercedesa, koji je trijumfovao na prve četiri trke ove sezone u Formuli jedan.

Iza Ferštapena su ostali vozači Mercedesa Luis Hamilton i Valteri Botas.

Botas je pobijedio na prvoj ovosezonskoj trci, dok je Hamilton trijumfovao na ostale tri.

"Do sada nismo imali priliku da ih pritisnemo.Sada smo imali dobar tempo, stalno smo gurali i imali sjajan dan, ali i pravu strategiju", kazao je Ferštapen.

Drugoplasirani Luis Hamilton čestitao je Ferstapenu i Red Bulu na pobjedi.

"Nisu imali problema s nama. Naporno smo radili da identifikujemo probleme s gumama, ali je bilo propusta. Pritisak na njih raste i raste, poput balona su. Niko nije imao problema kao što smo mi", rekao je Hamilton.

Trećeplasirani Valteri Botas je ocijenio da je Mercedes "spavao".

"Bilo je veoma frustrirajuće. Spavali smo kao tim u nekim trenucima. Strategija Red Bula je bila bolja. Bilo je prilika da im pariramo, ali su gume htjele da se raspadnu. Ovo je razočaravajuće, ali idemo dalje", kazao je Botas.

Tokom trke je zabilježena i nevjerovatna diskusija Ferštapena i njegovog tima. Holandski vozač je bio upozoren da treba pripaziti gume, možda i zbog onoga što se prošlog vikenda desilo Hamiltonu uprkos čemu je pobijedio, a mlađahni pilot Red Bula je odbrusio:

- Druže, ovo je jedina šansa da ostanem na bliskom odstojanju u odnosu na Mercedese, neću samo da sjedim ovdje kao neka baba.

Ono što je razočaravajuće po Hamiltona jeste što je malo ko očekivao da neće na "svom Silverstonu" nakon pol pozicije osvojiti trku, iz prvog reda je krenuo i Botas koji je bio "tek treći". U tome je uspjeh Red Bula još veći.

Sebastijan Fetel i "Skuderija" su imali užasan start i okretanje nedugo nakon starta, pa je Nijemac nastavio trku s posljednjeg mjesta. Na kraju, zadovoljio se tek 12. pozicijom, dok je njegov timski kolega Lekler završio na 4. poziciji.

2079415-for01-ls

Ferštapen je sada drugi u generalnom plasmanu sa 77 bodova, Botas ima 73 kao treći, dok je prvi još uvijek ubjedljivo Luis Hamilton sa 107.

Naredna trka voziće se 16. avgusta na stazi Katalunja u Španiji.

Učitaj još novosti