05. 08. 2020 - 18:47
DOK RONALDO UŽIVA SVJETSKU SLAVU, ON GLEDA U PARČE NEBA: Bio...
907
Shares
DOK RONALDO UŽIVA SVJETSKU SLAVU, ON GLEDA U PARČE NEBA: Bio je veći talenat od Cristijana, a evo šta mu se desilo! GORE OD OVOG NIJE MOGLO

FABIO PAIM

DOK RONALDO UŽIVA SVJETSKU SLAVU, ON GLEDA U PARČE NEBA: Bio je veći talenat od Cristijana, a evo šta mu se desilo! GORE OD OVOG NIJE MOGLO

Sport.ba
05. 08. 2020 - 18:47
0
Shares

Cristiano Ronaldo je jedan od najboljih fudbalera ikada, a dobro poznat je njegov životni put. Međutim, jedan njegov sunarodnjak, za kojeg su tvrdili da je talentovaniji od same zvijezde Ronalda, nije imao te sreće i sada gleda samo tugaljivo u parče neba.

Nekada velika nada portugalskog fudbala Fabio Paim zbog dilovanja droge završio je nigdje drugo do u zatvoru.

1200x630

Paim je bio jedan od najtalentovanijih portugalskih fudbalera. Čak je i slavni Cristiano Ronaldo jednom prilikom izjavio da je bolji od njega.

"Ako mislite da sam ja dobar, sačekajte da vidite Paima", izjavio je Ronaldo kada je stigao iz Sportinga u Manchester United.

Ronaldo je danas po mnogima najbolji fudbaler na svetu, a Paim je postao običan diler droge.

fabio-paim-1

Britanski list "The Sun" nedavno je objavio informaciju da su Paim i jedna žena zajedno uhapšeni, pošto im je policija prisluškivala telefone i zaključila da razgovaraju o trgovini drogom. Tokom pretresa kuće u portugalskom Alkoitau zaplijenjeno je 12 grama kokaina i automobil marke BMW.

Paim je prošao sve mlađe kategorije reprezentacije Portugala, odigrao je 42 utakmice za mlađe selekcije, ali nikada nije debitovao u A timu.

Ponikao je u Sportingu iz Lisabona, baš kao i Cristiano. 2008. godine je četiri mjeseca proveo na posudbi u Chelseaju, ali nije uspio da se nametne treneru. Većina fudbalskih zaljubljenika nije ni čula za njega.

Ostao je u Sportingu do 2010. godine, a zatim se selio po niželigaškim klubovima.

Igrao je i u Kataru, Luksemburgu, na Malti...

fabio-paim

"Kada bi mi se danas dogodilo isto, bio bih strpljiviji. U to vrijeme, što sam imao više slobodnog vremena, više sam se glupirao", priznao je u jednom intervjuu Paim. I sada je očito sve došlo na naplatu, a Paim nije došao pameti. Nažalost...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti