15. 07. 2020 - 21:39
KAKO JE SRBIN POSTAO HEROJ HRVATSKE! Kleo se kako nije srpskog...
907
Shares
KAKO JE SRBIN POSTAO HEROJ HRVATSKE! Kleo se kako nije srpskog roda, a onda se krstio pravoslavno i ZAPALIO BALKAN!

DANIJEL SUBAŠIĆ

KAKO JE SRBIN POSTAO HEROJ HRVATSKE! Kleo se kako nije srpskog roda, a onda se krstio pravoslavno i ZAPALIO BALKAN!

15. 07. 2020 - 21:39
0
Shares

Hrvatska je na Mundijalu u Rusiji prije dvije godine ostvarila za mnoge nevjerovatan uspjeh, plasirala se u finale i uspjela da 20 godina kasnije napravi korak više u odnosu na selekciju koju je selekroe Ćiro Blažević u Francuskoj odveo do bronze, a heroj tog uspjeha bio je golman srpskog porijekla Danijel Subašić.

On je jedan od mundijalskih heroja Hrvatske jer su put do finala trasirale njegove odbrane, kako u 120 minuta igre, tako i u penal serijama protiv Danske (3:2) i Rusije (4:3), a onda je u polufinalu protiv Engleske (2:1) - bio pošteđen posla, dok u finalu nije uspio da prevaziđe pritisak meča za trofej u kom je Francuska slavila 4:2.

Subašići su poreklom Srbi iz Raštevića pored Benkovca, žive skromno u selu Zagrad, gdje su se prije dvije godine doselili iz Zadra. Otac Jovo je penzionisani pekar, majka Boja domaćica, a njihov sin je heroj Hrvatske.

Danijel je, osim odbranama, privukao pažnju javnosti na sebe tokom Mundijala pričama vezanim za njegovo porijeklo, tačnije za srpske korijene.

Naravno, u medijima se pojavila i dobro poznata priča o njegovoj tadašnjoj djevojci, sada već ženi.

Dosta bure podigla je i njegova supruga koja je prošla pravi pakao kako bi se udala baš za njega, golmana srpskog porekla. Antonija Boca, je pedagog s diplomom Filozofskog fakulteta u Zadru, gdje je njihova ljubav i započela prije 16 godina. Iako je njen otac branio tu vezu, čak joj je za to prijetio i klanjem, Antonija je sve izdržala i danas je u sretnom dugogodišnjem braku s golmanom Kockastih. Antonija i Danijel su dokaz da ljubav uvijek pobjeđuje, piše Kurir.

Danijel je rođen 1984. u Zadru, od oca Srbina Jove, danas 63-godišnjeg penzionisanog pekara iz Zagrada, sela u blizini Benkovca, i majke Boje, Hrvatice (62) iz susjednog sela Raštević. Dugo je isticao da je Srbin, sve dok se nije dogodila situacija sa sadašnjom ženom.

1858285-efwefewfew-ff

FOTO: INSTAGRAM

Sjećanja radi, Hrvatska je došla do samog finala Mundijala u Rusiji gdje je u finalu dožijvela težak poraz od selekcije Francuske rezultatom 4:2. Ipak, Vatreni su u svojoj zemlji dočekani kao junaci. Slavlje je takođe bilo predmet mnogih osporavanja jer je među gostima fudbalera bio i kontroverzni pjevač Marko Perković Tompson.

Inače, Subašić je u vrijeme finala Munsijala u Rusiji branio za Monako, čiju mrežu čuva i danas. On je, naime, bio treći čuvar mreže Monaka koji je igrao finale na posljednja četiri mundijala, a i njegove kolege su redovno završavale sa srebrom oko vrata. Počelo je s Bartezom 2006. godine, kada je Italija dobila Francusku, a nastavljeno sa Serhiom Romerom, koji je branio za Argentinu na prethodnom SP. Zanimljivo je da je 2010. izgubila Holandija, na čijem je golu stajao Marten Stekelenburg, koji je četiri godine kasnije stigao u Monako.

Učitaj još novosti