25. 06. 2020 - 11:37
Legendarni Nizozemac: U Real Madridu mi je najbolji prijatelj...
907
Shares
Legendarni Nizozemac: U Real Madridu mi je najbolji prijatelj bila boca votke

Legendarni Nizozemac: U Real Madridu mi je najbolji prijatelj bila boca votke

25. 06. 2020 - 11:37
0
Shares

Svi izazovi profesionalnog fudbalera se najbolje vide na najvišem nivou.
 
Wesley Sneijder jedan je od najvećih fudbalera u historiji Nizozemske. Osim velikih uspjeha s reprezentacijom, Sneijder je najljepše dane imao u milanskom Interu u kom je 2010. bio jedan od ključnih igrača u osvajanju trostruke krune (Prvenstvo, kup, Liga prvaka), što na Apeninima nikada prije ni kasnije nije pošlo za rukom nijednom klubu.

Prije Intera, ljudi su već pomalo zaboravili da je Sneijder 2007. stigao u Real iz Ajaxa za 25 miliona eura. Kao 23-godišnjak, Holanđanin se nije snašao u kraljevskom klubu, a sada vjeruje kako je način života koji je tada vodio bio jedan od razloga zašto nije ostvario veće stvari u Realu.

“Bio sam mlad, volio sam uspjeh i da budem u centru pažnje. Loše stvari sam radio u Madridu, nije tu bilo riječ o drogama, već o alkoholu. Navikao sam se da živim kao zvijezda. Svi te obožavaju kao igrača Real Madrida i nemaš problema da odeš negdje i da potrošiš hiljade eura na ljude.”

Potpuno je iskren, a možda je imao na raspolaganju i previše stvari…

“Ne mogu reći da mi je nešto nedostajalo u Madridu. Igrao sam dobro, ali mogao sam još bolje. Nakon nekog vremena shvatio sam da jedino mogu da budem sam i da mi je boca votke najbolji prijatelj. Fizički to nisam shvatao, drugi dan bih ustajao kao da je sve u redu. Nastavio bih da treniram, no stvari bi išle sve gore i gore, očito je da nisam bio fokusiran. Lagao sam sebi, govorio sam da će sve biti u redu i da se oslanjam na svoju fudbalsku inteligenciju. Pao sam fizički. Manje sam trčao, više sam se skrivao od trenera, a mislio sam da to niko neće da primijeti. Rud van Nistelrooy i Arjen Robben su me upozoravali, govorili su mi da neću dugo izdržati takvim načinom života – iskren je Wesley, a prenosi “Index.hr”.

Sneijder o ovakvim stvarima piše u svojoj novoj autobiografiji. U Realu je proveo dvije godine, a onda je u Interu oživio svoju karijeru.

Tvrdi kako je u Madridu uništio i dva braka zbog prevelikog opijanja i neumjerenih odlazaka na žurke.

Učitaj još novosti