16. 06. 2020 - 11:40
LEO MESI I BOJAN KRKIĆ SU ROD ROĐENI I TO STE MOŽDA ZNALI: Ovo...
907
Shares
LEO MESI I BOJAN KRKIĆ SU ROD ROĐENI I TO STE MOŽDA ZNALI: Ovo su fudbaleri rođaci za koje sigurno niste! (FOTO)

OTKRIVENE KRVNE VEZE

LEO MESI I BOJAN KRKIĆ SU ROD ROĐENI I TO STE MOŽDA ZNALI: Ovo su fudbaleri rođaci za koje sigurno niste! (FOTO)

16. 06. 2020 - 11:40
0
Shares

Svi znamo za poznatu fudbalske rođake poput braće Nevil, De Bur, Ture... Primjera ima koliko vam duša hoće.

Ali ima i onih za koje se baš ne zna da su iste krvi, a lista takvih je više nego zanimljiva i iznenađujuća.

Počećemo od po mnogima najboljeg fudbalera na svijetu Lionela Mesija i njegovog rođaka Bojana Krkića! Dobro ste pročitali, Leo i Bojan su rod, iako to djeluje nezamislivo, a posebno je interesantno da su i igrali zajedno u Barseloni. Naime, pradeda Argentinca ima katalonske korijene i rođeni je brat Krkićevom pradedi po majci.

Drugi par rođaka su čuveni Nigerijac Džej Džej Okoča i igrač Evertona Aleks Ivobi. Njihova krvna veza je zapravo veoma bliska i jaka jer je Okoča rođeni brat Ivobijeve majke.

2

FOTO: PROFIMEDIA

Možda i najveće iznenađenje predstavlja povezanost dva Brazilca - Felipea Kutinja i legendarnog Žuninja. Da su rod otkriveno je pažkjivim i detaljnim pručavanjem porodičnog stabla oba fudbalera. Zanimljivo je da je Žuninjo bio najbolji brazilski strijelac u Premijer ligi dok ga Kutinjo nije prestigao.

3

FOTO: AP, PROFIMEDIA

Hrvat i Australijanac, Luka Modrić i Mark Viduka daleki su rođaci, a veza se "izgubila" kada je Markov otac 1960. godine iz Jugoslavije emigrirao za Australiju.

4

FOTO: PROFIMEDIA

A šta tek reći za Đinija Vajnalduma iz Liverpula i Rojstona Drentea, momka od kog se očekivalo da bude velika fudbalska zvijezda. Njihovi korijeni su iz Surinama, dalji su rođaci, a zanimljivo je da su obojica živjela u Liverpulu. Vajnaldum je i dalje član "crvenih", dok je Drente nosio dres Evertona.

5

FOTO: PROFIMEDIA

Tijago Alkantara i Rafinja su rođena braća. Otac Mazinjo je 1994. godine s Brazilom osvojio Svjetsko prvenstvo 1994, a majka Valerija je nekadašnja odbojkašica, piše Kurir. Zanimljivo je da su izabrali različite puteve, pa Tijago igra za Španiju, a Rafinja za Brazil.

6

FOTO: PROFIMEDIA

Učitaj još novosti