03. 06. 2020 - 18:12
SAD ĆE TEK BITI OMILJEN U BOSNI I HERCEGOVINI: Ovo je razlog...
907
Shares
SAD ĆE TEK BITI OMILJEN U BOSNI I HERCEGOVINI: Ovo je razlog zbog kojeg nikad ne bih zaigrao za Srbiju

MILAN ĐURIĆ

SAD ĆE TEK BITI OMILJEN U BOSNI I HERCEGOVINI: Ovo je razlog zbog kojeg nikad ne bih zaigrao za Srbiju

Sport.ba
03. 06. 2020 - 18:12
0
Shares

Milan Đurić rođen je 22. maja 1990. godine u Tuzli. Rodnim gradom smatra Vlasenicu, gdje je u selu Tišća živio s porodicom do 1991.

Nakon što je njegov otac Goran dobio posao u Italiji, Milan je odrastao u Pesari. Za prvi tim Cesene debitirao je 30. oktobra 2007. Igrao je za nekoliko italijanskih klubova, ali ponovo se vratio u Cesenu. Za mladu reprezentaciju naše zemlje debitirao je 1. juna 2012. u utakmici s Bjelorusijom (3:0), kada je postigao prvi gol u najdražem dresu.

djuric

Njegove lopte iz svoje mreže vadili su i San Marino i Grčka, a Nijemci su to radili tri puta. U susretu s Andorom 29. marta 2015. Đurić je prvi put zaigrao i za seniorsku selekciju. Golovi “Mešinog džokera s klupe” u mečevima protiv Velsa i Kipra BiH su odveli u baraž.

Danas je član talijanskog drugoligaša Salernitane, koja se prije prekida zbog novonastale situcije borila za ulazak u Seriju A.

Osim borbom na terenu, ovaj zlatni dečko impresionira i svojom skromnošću, ljubavlju koju pokazuje prema rodnom kraju, a posebno zbog činjenice da je bez razmišljanja, iako je mogao birati za koju će reprezentaciju igrati, prihvatio poziv tadašnjeg selektora Vlade Jagodića da igra za BiH.

milan-djuric-bristol3

Na pitanje šta bi rekao Jagodiću da ga je pozvao selektor reprezentacije Srbije, u jednom intervjuu iz 2015. godine rekao je sljedeće:

“Mislim da taj poziv ne bih prihvatio, jer rođen sam u Tuzli, a odrastao blizu Vlasenice. Rođen sam u Bosni i odlučio sam da igram za Bosnu.”

Učitaj još novosti