19. 05. 2020 - 08:48
RODITELJI SRBI, A ON TO ODBIJA! Bio je najbolji hrvatski...
907
Shares
RODITELJI SRBI, A ON TO ODBIJA! Bio je najbolji hrvatski fudbaler, a niko ne zna njegovo PRAVO - srpsko ime!

DADO PRŠO

RODITELJI SRBI, A ON TO ODBIJA! Bio je najbolji hrvatski fudbaler, a niko ne zna njegovo PRAVO - srpsko ime!

19. 05. 2020 - 08:48
0
Shares

Jedan od najboljih ovdašnjih fudbalera s početka 21. vijeka jeste bivši hrvatski reprezentativac Dado Pršo, a malo je poznata njegova vanfudbalska priča.

Dado se zapravo zove Miladin, a iako je igrao za "kockaste" riječ je o Srbinu iz Zadra, odnosno malog mjesta Obrovac, gdje je živio s ocem Radetom i majkom Nadom.

Rođak Dada Prša, Milan, takođe je bio profesionalni fudbaler koji je gotovo cijelu karijeru proveo u Radu, a odabrao je srpski nacionalni tim i igrao za U17 i U19 selekcije, piše Blic. Upravo je Milan Pršo govorio kako su roditelji špica hrvatske reprezentacije jedno vrijeme živeli u Srbiji, tokom rata u Hrvatskoj, i to u Bačkoj Topoli, nakon čega su se odeslili u Zadar.

2

FOTO: WOLFGANG KUMM / EPA

Na putu do velikih uspjeha imao je ogromne probleme, najprije je bio vezista kada je proglašen u splitkom Hajduku kao netalentovan. Na "Poljudu" mu je ustanovljen i nepravilan rad srca zbog čega se njegovo profesionalno bavljenje ovim sportom dovodilo u pitanje.

Prošao je trnovit put do reprezentacije Hrvatske, a gradio ga je u francuskom fudbalu. Čim je dobio poziv nacionalnog tima "kockastih" potegla se priča o njegovoj srpskoj krvi i tome kako se više ne zove Miladin, nego Dado.

3

FOTO: MARTIAL TREZZINI / EPA;

To mu je bio nadimak dosta prije nego što je promijenio ime, a ono što nije mijenjao jeste mišljenje da je Hrvat:

- Ja sam Hrvat, presretan sam što sam dobio majicu s hrvatskim grbom i što sam mogao Hrvatskoj nešto malo donijeti. Ja sam Hrvat, sve ostalo su gluposti, pričao je Pršo.

Učitaj još novosti