27. 04. 2020 - 11:56
"KUNEM VAM SE, BILO GA JE STRAH!" Majkl Džordan se na...
907
Shares

"KUNEM VAM SE, BILO GA JE STRAH!" Majkl Džordan se na košarkaškom terenu plašio SAMO JEDNOG ČOVJEKA

27. 04. 2020 - 11:56
0
Shares

Mnogi će vam reći da je Majkl Džordan bio najbolji košarkaš svih vremena i, po svemu sudeći, biti u pravu. Ali, i neustrašivi Džordan - nekoga se plašio.

O tome nije pričao sam, iako je sada čitav svijet ovih dana opčinjen dokumentarnim filom "Poslednji ples", čije su prve dvije epizode na ESPN-u prikazane prošlog vikenda, a nove dvije, od deset ukupno, slijede u noći između nedelje i ponedeljka.

screenshot-9

O pomenutom strahu je pričao njegov kolega iz univerzitetske ekipe "Tar hilsa", Baz Piterson.

Naime, Majkl Džordan je bio prestravljen momkom koji se uopšte i nije bavio košarkom: U pitanju je Lorens Tejlor, koji je poput "njegovog letećeg visočanstva" i Pitersona studirao na univerzitetu Severna Karolina, a 1981. otišao u NFL, zaigravši za njujorške Džajantse.

"Nisam siguran da će Majkl ovo da vam prizna, ali ja vam se kunem da ga je strah bio od Lorensa! A čovek pritom uopšte nije bio košarkaš! Mislim, naš 'LT' je bio svestran, fenomenalan sportista, brži od najbržih u klasi, a mogao je i da skače, a vala i da čuva kog god poželite. Imao je ogromne ruke, strašno je bio jak i... pomalo lud. Džordan je mislio 'S***, s ovim likom treba biti oprezan'. A Tejlor je baš Majkla htio uvijek da čuva", otkrio je Piterson koji trenutno radi kod Džordana, kao pomoćnik generalnog direktora Šarlot Hornetsa, čiji je gazda upravo najpoznatiji košarkaš na svijetu.

screenshot-10

A što se tiče Lorensa Tejlora... Ni njegova karijera nije bila nimalo neuspješna.

Dva puta ja osvajao Superboul, deset puta igrao na Pro boulu, što je NFL verzija "Ol-stara", triput je bio najbolji defanzivac lige i, za razliku od Džordana, nikada nije mijenjao klub - cijelu karijeru, od 1981. do 1993. proveo je u Džajantsima.

Sport.ba/Blic

Učitaj još novosti