12. 02. 2020 - 12:10
Ronaldo: Nisam htio otići iz Barcelone, ali su pokazali da me...
907
Shares
Ronaldo: Nisam htio otići iz Barcelone, ali su pokazali da me ne cijene

SLAVNI BRAZILAC SE PRISJETIO

Ronaldo: Nisam htio otići iz Barcelone, ali su pokazali da me ne cijene

12. 02. 2020 - 12:10
0
Shares

Luis Nazario de Lima Ronaldo, u sezoni 1996/97 igrao je za Barcelonu i za godinu dana zabio 47 golova u 49 utakmica. Osvojio je te sezone Kup kralja, Superkup i Kup pobjednika kupova.

Kada se očekivalo da ostane u klubu i produži ugovor, Ronaldo je otišao. Kao 21-godišnjak potpisao je za Inter u tada najvećem transferu svih vremena za 27 miliona dolara.

“Na kraju te sezone potpisao sam novi ugovor s Barcelonom i odmah nakon toga otišao na reprezentativno okupljanje. Pet dana kasnije su me pozvali iz kluba i rekli mi da ipak ne mogu finalizirati dogovor oko novog ugovora. Htio sam ostati, ali stvari nisu bile u mojim rukama jer me očito klub nije poštovao i nije cijenio koliko vrijedim. Htio sam ostati, ali nije bilo do mene”, prisjetio se Ronaldo za talijanski DAZN.

U Interu je postao najbolji nogometaš svijeta, 2002. godine otišao je u Real i igrao sa Zinedineom Zidaneom, Luisom Figom, Robertom Carlosom i Davidom Beckhamom.

“Roberto Carlos mi je u reprezentaciji stalno pričao o Madridu, o veličini Reala. Kasnije sam poželio sam uvjeriti se u to. Došao sam u Real i bio je još veći od onog kakvim mi ga je predstavio Carlos. Nevjerojatno iskustvo, ali i veliki pritisak. Najbolji igrači svijeta – Galacticosi. Nakon nas nogomet je postao biznis, više se zarađivalo i igrači su se bolje prodavali. Pokrenuli smo novu eru.”

Učitaj još novosti