29. 11. 2019 - 17:39
Realovih zaboravljenih 11: Ovih se ne sjećaju ni...
907
Shares
Realovih zaboravljenih 11: Ovih se ne sjećaju ni najzagriženiji navijači Kraljevskog kluba

OD CASILLE DO ETO'A

Realovih zaboravljenih 11: Ovih se ne sjećaju ni najzagriženiji navijači Kraljevskog kluba

29. 11. 2019 - 17:39
0
Shares

Kraljevski klub troši desetke, pa čak i stotine miliona eura godišnje na igračka pojačanja. Gotovo svaki ljetni prijelazni rok u klub sleti neka bomba poput Hazarda, Cristiana Ronalda i sličnih, ali u sjeni svakog mega posla pokoji je katastrofalan promašaj.

Kroz godine su ih Perez i društvo nakupili dovoljno za napuniti poštenu momčad, neki od njih došli su kao anonimci u Real i iz njega anonimni otišli te s vremenom poptuno nestali s mape, neki su bili veliki potencijali, ali nikad nisu uspjeli u Real Madridu, pojedini su pak bili anonimni kad su bili na Santiago Bernabeu, ali ih sad dobro znate iz drugih momčadi, a neki su došli kao poznati, ni bili su toliki epizodisti da se ni ne sjećate kako su igrali u Madridu....

Kiko Casilla (2004-07, 20015-19., 25 nastupa)

Španjlski čuvar mreže i povremeni reprezentativac Kiko Casilla poznat vam je kao legenda Espanyola, no svoj nogometni put započeo je u Realovoj La Fabrici, najbeskorisnijoj nogometnoj akademiji na svijetu koja nikad nije dala poštenog igrača za udarnu momčad Kraljevskog kluba. Casilla je još jedan od takvih. Nakon muke kroz C i B momčad Reala, pobjegao je u Espanyol i tamo napravio nogometno ime. Vratio se 2015. godine u matični klub za 6.000.000 eura, ali u četiri godine skupio je jedva 25 nastupa i početkom tekuće sezone preselio u Leeds.

casilla

Juanfran (2004-06., 6 nastupa)

Legendarni igrač Atletico Madrida i ljubimac njihovih navijača nekoć je bio omladinac ljutitog gradskog rivala Real Madrida. No, odigrao je samo šest utakmica u razdoblju od 2004. do 2006. godine i pobjegao na posudbu u Espanyol. Iz Osasune je kasnije prešao u Atletico Madrid, a na početku tekuće sezone otišao je u Sao Paulo s 243 nastupa za crveno-bijele.

Christoph Metzelder (2007-10., 23 nastupa)

Bivši njemački internacionalni stoper ispunio je san 2007. godine došavši u Real Madrid, ali nije se uspio izboriti za ozbiljniju priliku. U tri godine na Santiago Bernabeuu najbolje je upoznao klupu za pričuve jer je u tri sezone u klubu ugrabio tek 23 nastupa. Za svog mandata na Bernabeuu mučio se s ozljedom stopala, a jedino dobro za Real u cijeloj priči jest što su ga besplatno doveli po isteku ugovora s Borussijom Dortmund.

Metzelder

Jonathan Woodgate (2004-07, 9 nastupa)

Još jedan igrač kraj kojeg stoji etiketa „što vam bi“. Real ga je platio oko 15.000.000 eura od Newcastlea, iako je imao velikih problema s ozljedama na St. James Parku, te iako je bio ozlijeđen kad je stigao, piše Germanijak. Prvu sezonu u Madridu uopće nije zaigrao, kad je konačno dobio priliku, zabio je autogol i zaradio isključenje. U lipnju 2007. godine u anketi Marce izabran je za najgore klupsko pojačanje u 21. stoljeću.

Marcos Alonso (2010., 1 nastup)

Još jedan koji je bio školovan za burzu. Završio je Realovu nogometnu školu i potom otišao u Bolton pa Fiorentinu, a od 2016. godine je u Chelseaju. U Kraljevskom klubu je odigrao samo jednu utakmicu, a da ironija bude veća, tu jednu ušao je u sudačkoj nadoknadi umjesto Gonzala Higuaina. Rodio se u Madridu i tu odradio juniorski staž, a njegov djed igrao je za Real čak osam godina, no za povremenog španjolskog reprezentativca i jednog od najstandardnijih igrača Chelseaja zadnjih nekoliko sezona, nije bilo mjesta u matičnom klubu.

Borja Valero (2006-07., 2 nastupa)

Stigao je u mladu momčad Reala 1995. godine, a devet godina kasnije postao je profesionalac. No u to doba nije se mogao nametnuti u zgusnutom veznom redu Kraljevskog kluba pa je otišao i na koncu stigao u Fiorentinu gdje se proslavio. Za klub iz svog rodnog grada odigrao je tek dvije utakmice.

Hamit Altintop (2011-12., 5 nastupa)

Prodao se u Madrid sjajnim nastupima u Bayernu, ali kao mnogi prije njega, nije se snašao u glavnom španjolskom gradu i otišao je nakon samo pet nastupa prema Wikipediji.

Nuri Sahin (2011-14., 4 nastupa)

Zvijezda dortmundske Borussije bio je u to doba najbolji posao u povijesti žuto-crnih i vjerojatno najgori u Realovoj. Stigao je kao ogromno pojačanje za 10.000.000 eura, no ubrzo se teško ozlijedio i izgubio čitavu sezonu. Potom je otišao na posudbu u Liverpool, a neko vrijeme čak je bio posuđen klubu iz kojeg je stigao u Madrid – Borussiji. U tri godine skupio je samo četiri nastupa.

sahin-real

Julien Faubert (2009., 2 nastupa)

Nikom nije bilo jasno što je bilo Realovoj upravi kad je nazvala West Ham 2009. i upitala za ovog mladića. Vjerojatno nije bilo jasno ni njemu, no svejedno je otišao na posudbu. Danas, s dvije odigrane utakmice u karijeri za Real je neprimjetna crtica u bogatoj povijesti najtrofejnijeg svjetskog kluba.

faubert

Samuel Eto'o (1997-2000., 3 nastupa)

Stigao je u Realovu akademiju iz Kameruna 1997. kao maloljetnik pa je mogao igrati samo za rezerve, a kad je REalova B momčad ispala u treću ligu, poslali su ga na posudbu u Leganes jer u trećoj ligi nisu bili dozvoljeni igrači izvan EU. Nakon tri sezone napustio je klub i otišao u Mallorcu za 5.000.000 eura, kad je četiri godine kasnije stigao u Barcelonu zakleo se kako će protiv Real Madrida uvijek igrati najbolji nogomet.

Javier Saviola (2007-09., 17 nastupa)

Omalenog Argentinca pamtite kao veliku nadu i jednog od najpotencijalnij mladih napadača s Football Managera, ali i svojevrsnu prevaru jer nikad nije realizirao svoj potencijal u Barceloni. Nakon šest godina u Kataloniji, preselio je u Kastilju i po isteku ugovora potpisao s ljutitim rivalom Real Madridom. Dali su mu unosan ugovor jer nisu morali plaćati odštetu za njega, ali igrao je uglavnom u kupu i povremeno ulazio u igru u bitnijim utakmicama te nakon dvije sezone otišao na sporedna vrata.

2

Učitaj još novosti