13. 11. 2019 - 07:50
OVA GOSPOĐA JE NAJZASLUŽNIJA ZA SJAJNE REZULTATE REDSA Nećete...
907
Shares
OVA GOSPOĐA JE NAJZASLUŽNIJA ZA SJAJNE REZULTATE REDSA Nećete vjerovati o kome je riječ, postala je njihov TALISMAN

ULLA SANDROCK - KLOPPOVA SUPRUGA

OVA GOSPOĐA JE NAJZASLUŽNIJA ZA SJAJNE REZULTATE REDSA Nećete vjerovati o kome je riječ, postala je njihov TALISMAN

13. 11. 2019 - 07:50
0
Shares

Prije nego što je preuzeo kormilo Redsa 2015., već tada etablirano trenersko ime, čudesni Nijemac Jürgen Klopp bio je na pragu sljedeće faze svje zvjezdane trenerske karijere.

S Borussijom Dortmund napravio je čuda, te je osjetio da je vrijeme za nove izazove i odluku da se otisne u najprestižniju i po mnogima najjaču ligu svijeta, Premiership.

klopp-buvac

Ipak, današnji trener Liverpoola to umalo nije postao. Klopp je koketirao s Manchester Unitedom i ozbiljno razmatrao ponudu s Old Trafforda, no nešto se ipak ispriječilo njegovom mogućem preseljenju na ''Kazalište snova''. Ili neko.

Taj neko je bila Ulla Sandrock, Kloppova supruga, a o tome je progovorio bivši branič Redsa Phil Thompson.

kloppsupruga

„Intervjuirao sam Kloppa za Sky i pitao ga jesu li on i Liverpool stvoreni jedno za drugo. Pogledao me i pitao 'Zašto'“, započeo je Thompson na jednoj norveškoj televiziji.

„U tom trenutku mi je priznao da je mogao preuzeti United, ali da mu je žena rekla da to nije ispravna odluka. Kad je stigao u Liverpool, tad je bila zadovoljna. Kao da je osjetila nešto čudno u Manchesteru, te da je on trener za Liverpool“, posvjedočio je, još jednom potvrdivši priču o poznatoj ženskoj intuiciji.

kloppzena

Nijemac je preporodio Liverpool, odveo ga do naslova prvaka Evrope prošle godine, a na najboljem je putu da prekine 29-godišnji post Redsa kad je u pitanju naslov u Premiershipu, što mu je za svega jedan bod izmaklo prošle sezone.

klopp

Sve to sa znatno manje novca uloženog u igrački kadar od glavnog konkurenta Pepa Guardiole na kormilu Manchester Cityja, piše Germanijak.

Učitaj još novosti