12. 11. 2019 - 08:37
VETTEL SE JEDVA POMIRIO SA ISTINOM Evo kad su u Ferrariju...
907
Shares
VETTEL SE JEDVA POMIRIO SA ISTINOM Evo kad su u Ferrariju shvatili da je Mercedes miljama daleko

JOŠ JEDNA PROSJEČNA SEZONA

VETTEL SE JEDVA POMIRIO SA ISTINOM Evo kad su u Ferrariju shvatili da je Mercedes miljama daleko

Sport.ba
12. 11. 2019 - 08:37
0
Shares

Sebastian Vettel kaže da su još na početku sezone rezultati Ferrarija, koji je bitno zaostajao za Mercedesom, bili veoma zabrinjavajući. 

Ipak Nijemac poručuje da je tada pokušavao da se na to ne obazire.

Iako je Ferrari imao dobre rezultate na testiranjima, na prvim trkama je bio veoma loš i Mercedes je otvorio sezonu sa nekoliko duplih pobjeda. Njemački tim je radio maltene šta je htio u početku sezone i već se tada vidjelo da Ferrarijevi vozači nemaju šanse za titulu.

"U tom trenutku ne odustaješ, ali shvataš da nisi u poziciji u kojoj želiš da budeš. Boriš se prvo sa sobom jer si previše daleko da se boriš sa ostalima, sa Mercedesom koji je sve jači iz trke u trku. Pokušavali smo da nađemo svoju formu najprije i onda kada smo uspjeli, shvatili smo da smo daleko. Sa evropskim trkama smo shvatili da ne možemo stvari da preokrenemo preko noći i da će biti veoma teško", rekao je Vettel.

"Kada zaređaš sa neuspjesima, nekako vidiš istinu, ali pokušavaš da je ne vidiš. Nije lijep osjećaj. Na kraju moraš da spoznaš istinu. Činjenica da to potiskuješ nekoliko trka prije nego što kažeš 'U redu, tako je kako je' ti pomaže. Nekako pokušavaš, pokušavaš, ali u nekom trenutku shvatiš. Malo je manje surovo, ali i dalje je bez veze", poručuje vozač Ferrarija.

Učitaj još novosti