08. 10. 2019 - 14:09
Nakon što je Ibrahimović potpisao za Barcelonu, Messi je Pepu...
907
Shares
Nakon što je Ibrahimović potpisao za Barcelonu, Messi je Pepu poslao kratku poruku: I tu je bio kraj...

Nakon što je Ibrahimović potpisao za Barcelonu, Messi je Pepu poslao kratku poruku: I tu je bio kraj...

Sport.ba
08. 10. 2019 - 14:09
0
Shares

Prelazak Zlatana Ibrahimovića u ljeto 2009. iz Intera u Barcelonu bio je transfer desetljeća.

Švedski napadač je u to vrijeme bio najbolji i najatraktivniji golgeter Starog kontinenta i Barcelona je očekivala da će s njim u vrhu napada godinama dominirati evropskim nogometom. Inter je zauzvrat dobio keš i Samuela Eto'oa.

14831061425930

Zlatan je na Camp Nouu počeo odlično, ali sreća nije dugo trajala. Prgavi Šveđanin nikako nije uspijevao pronaći zajednički jezik s taštim Guardiolom kojem se nije sviđalo što Ibra ne trpi šablonski nogomet koji je Španac forsirao.

Šveđanin bh. korijena tako je preselio na klupu, a priliku umjesto njega dobio je Bojan Krkić. Odnos između Pepa i Zlatana tada je nepovratno uništen, a Ibrahimović je i godinama poslije tvrdio da mu nije jasno zbog čega ga Guardiola nije volio.

messi-guardiola

Nakon odlaska iz Barcelone u Milan Ibra je poručio da mu Guardiola nikada nije rekao zbog čega više nije igrao te da on jednostavno ne može sjediti na klupi dok igraju neki drugi koji su ispod njegovog nivoa.

Španski mediji tada su pisali da je Leo Messi krivac što je Šveđanin ispao iz momčadi. Ovih su dana objavili da je za Messija Ibrahimović predstavljao opasnost i prije nego što je došao na Camp Nouu.

ibrahimovic-i-messi

Čim je čuo da ja transfer realiziran, Messi je poslao Guardiolu SMS poruku u kojoj je pitao mora li se plašiti za svoje mjesto u momčadi.

''Vidim da nisam više važan za momčad'', napisao je Pepu Leo.

Pep je pokušao napraviti mjesta za obojicu, ali to nije bilo moguće. Messi je tada završio u vrhu napada, Krkić na krilu, a Ibrahimović na klupi. Tada je bilo jasno da je vrijeme da Ibra ode.

dt92bvcxqaeer73

Ibra je postigao 21 gol u dresu Barcelone u 45 nastupa, a većinu drugog dijela sezone odgledao je s klupe...

Učitaj još novosti