26. 09. 2019 - 20:54
"Messi je driblao sve igrače bez problema, a onda je obrukao i...
907
Shares

DANI ALVES

"Messi je driblao sve igrače bez problema, a onda je obrukao i mene. Tad sam mu pogledao u noge i zaprepastio se!"

Sport.ba
26. 09. 2019 - 20:54
0
Shares

Dani Alves prisjetio se nevjerovatne priče o tome kako je Lionel Messi uništio sve saigrače na jednom treningu Barcelone.

36-godišnji Brazilac je sada na zalasku karijere. Vrhunac je imao na Camp Nou, gdje je proveo osam vrlo uspješnih sezona, a svakodnevno je prisustvovao magiji Messija na treninzima.

Alves, koji je sada u Sao Paulu, za "The Players' Tribune" prisjetio se jednog trenutka iz 2017. kada je Messi rastavio saigrače na proste faktore - sa odvezanim pertlama na kopačkama!

"Sjećam se jednog treninga. Messi je radio nevjerovatne stvari sa loptom koje su se kosile sa logikom. Naravno, to on radi svakog dana. Samo ovaj put, nešto je bilo drugačije. Sada, moram vas podsjetiti, ovo je bio vrlo intenzivan trening. Nismo se mogli glupirati", prisjeća se Alves pa nastavlja:

"Messi je driblao kroz odbranu i završavao akcije kao ubica. A onda, dok je driblao i mene, pogledao sam mu u kopačke i pomislio u sebi, 'je li ovo šala?'. Opet je prošao pored mene i ja pomislim, 'Ne, nemoguće.' Opet prođe kraj mene i sada sam skroz siguran šta vidim. Njegove je*ene pertle na kopačkama su odvezane. Obje. I mislim, potpuno odvezane.

"Ovaj lik igra protiv najboljih defanzivaca svijeta, plovi po terenu, a ponaša se kao da je sa djecom u parku. To je bio trenutak kada sam znao da više nikada neću igrati sa nekim poput njega u svom životu", rekao je Alves, a prenosi SportBible.

Učitaj još novosti