15. 09. 2019 - 16:05
MARQUEZ NAKON DVA NEUSPJEHA OPET ZABLISTAO Španac najbolji u...
907
Shares
MARQUEZ NAKON DVA NEUSPJEHA OPET ZABLISTAO Španac najbolji u Mizanu

MOTOGP

MARQUEZ NAKON DVA NEUSPJEHA OPET ZABLISTAO Španac najbolji u Mizanu

Sport.ba
15. 09. 2019 - 16:05
0
Shares

Vozač Repsol Honde Marc Marquez upisao je sedmu pobjedu ove sezone, pošto je slavio na 13. trci ovogodišnjeg Moto GP šampionata.

Aktuelni šampion je napravio veliki korak ka osvajanju svoje osme titule u karijeri 77. trijumfom, svojim šestim na stazi „Marco Simoncelli“. Na taj način je došao do četvrtog mjesta na listi pobjednika svih vremena, a ispred njega su Angel Nieto, Valentino Rossi i rekorder Giacomo Agostini sa 122 pobjede.

Španac je u cilju imao devet desetinki prednosti u odnosu na Fabija Quartarara iz Petronas Yamahe, dok je treći bio vozač fabričke Yamahe Maverick Vinales.

Marquez je u Mizanu slavio pošto je tokom cijele trke pratio Quartarara, koji je vodio od samog starta. Branilac titule je strpljivo čekao trenutak za napad, a on je došao u posljednjem krugu, kada je mladi Francuz reagovao kod prvog, ali kod drugog nije imao snage uzvratiti udarac. Španski motociklist je tako vozača Petronas Yamahe spriječio da se prvi put nađe na najvišem stepeniku pobjedničkog postolja u kraljevskoj klasi.

Sedmom pobjedom, Marquez je napravio još jedan veliki korak ka osvajanju titule, pošto ima 275 bodova, 93 više od Andree Doviziosa.

Učitaj još novosti