11. 09. 2019 - 14:57
Lijepe vijesti u vezi Schumachera: Procurila izjava iz bolnice...
907
Shares
Lijepe vijesti u vezi Schumachera: Procurila izjava iz bolnice u Parizu

MEDICINSKA SESTRA OTKRILA STANJE VELIKOG PRVAKA

Lijepe vijesti u vezi Schumachera: Procurila izjava iz bolnice u Parizu

Sport.ba
11. 09. 2019 - 14:57
0
Shares

Michael Schumacher je ove sedmice privremeno napustio svoj dom na obalama Ženevskog jezera i stigao u Pariz gdje je podvrgnut terapiji matičnim stanicama.

Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1, koji je na skijanju nedaleko francuskog zimovališta Meribel 29. decembra 2013. godine doživio nesreću i pretrpio teške ozljede glave, transportiran je u bolnicu Georges-Pompidou u Parizu gdje je u ponedjeljak primio terapiju.

f1-spanish-gp-2003-the-first-row-michael-schumacher-and-rubens-barrichello

Schumacherov dolazak izazao je veliku pažnju francuskih medija pa je tako Le Parisien došao do ekskluzivne informacije od jedne medicinske sestre koja radi u navedenoj bolnici.

"Da, on je u mojoj nadležnosti i da, uvjeravam vas da je pri svijesti", prenose izjavu medicinske sestre.

schumacher

Le Parisien navodi i kako je Schumacher najmanje dva puta već liječen u istoj ovoj bolnici, a dolazio bi pod lažnim imenom i cijeli tim stručnjaka bi bio posvećen njemu.

Ovog puta su francuski mediji saznali da je legenda Formule 1 u njihovoj prijestolnici i pokušali su nekako doći do informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

former-f1-world-champion-michael-schumacher

Osim te rečenice koju je medicinska sestra rekla Le Parisienu, jedino drugo što je poznato jest da bi se Schumacher, ako sve bude prema predviđenom planu, tijekom srijede trebao vratiti u svoju kuću u Švicarskoj i tamo nastaviti rehabilitaciju, sve do potpunog oporavka kojeg iščekuje cijeli (sportski) svijet.

 

Učitaj još novosti