06. 09. 2019 - 22:01
ALONSO OBRADOVAO FANOVE Španac se vraća u Formulu 1 kako bi...
907
Shares
ALONSO OBRADOVAO FANOVE Španac se vraća u Formulu 1 kako bi promijenio sport iz temelja?!

IZMJENA PRAVILA

ALONSO OBRADOVAO FANOVE Španac se vraća u Formulu 1 kako bi promijenio sport iz temelja?!

06. 09. 2019 - 22:01
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Legenda auto-moto sporta Fernando Alonso nagovijestio je da bi se mogao vratiti Formuli 1, i to najvjerovatnije kako bi pomogao organizatorima u izmjeni pravila 2021. godine.

Alonso je trenutno na Velikoj nagradi Italije kao ambasador McLarena, za koji je vozio prije nego što je krajem prošle sezone odlučio da se prestane takmičiti.

Španac se od tada oprobao u nekoliko kategorija motosporta. Učestvovao je u Indy 500, a osvojio je Svjetski šampionat izdržljivosti u junu. On se trenutno priprema za eventualni debi u Dakar Reliju u januaru.

Ipak, spekulacije o povratku 38-godišnjeg šampiona u F1 nikada nisu prestale. Upitan da li planira da se vrati svjetskom šampionatu sljedeće godine, Alonso je kazao:

„Možda, vidjet ćemo. Prvo moram da kompletiram nekoliko drugih izazova izvan Formule 1, kao što je Indi 500 i još par drugih. 2021. će biti ustanovljena nova pravila i mislim da ćemo moći tako da postavimo stvari, da ćemo gledati malo drugačiju Formulu 1 nego sada.

Razlozi zbog kojih sam napustio F1 i dalje su prisutni, a među njima je dominacija nekih timova i to što su trke previše predvidive. Ali, stvari bi se 2021. mogle promijeniti i mislim da je to dobra prilika“.

Upitan da li je pregovarao sa nekim timovima, on je nasmijano rekao: „Uvijek“ i dodao: „22 trke tokom sezone bi bilo prilično zahtjevno. Vidjećemo još, postajem stariji“, zaključio je Alonso.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti