02. 09. 2019 - 11:41
Gospodin Vettel: Nakon što je vidio da ne može pobijediti,...
907
Shares
Gospodin Vettel: Nakon što je vidio da ne može pobijediti, uradio je najbolju moguću stvar za Ferrari

USPORAVAO HAMILTONA

Gospodin Vettel: Nakon što je vidio da ne može pobijediti, uradio je najbolju moguću stvar za Ferrari

Sport.ba
02. 09. 2019 - 11:41
0
Shares

Sebastian Vettel izjavio je nakon utrke za Veliku nagradu Belgije kako mu je drago što je mogao pomoći svom Ferrariju i kolegi Charlesu Leclercu na putu do pobjede.

Nijemac je nakon starta imao borbu s Lewisom Hamiltonom za drugo mjesto i tu je borbu dobio. Međutim, mučio se na soft gumama i prvi je od vodeće četvorke skrenuo u boks po srednje tvrdu komponentu. Imao je jako dobar tempo po izlasku iz boksa i držao je vodeću poziciju nakon što su zaustavljanja u boksu odradili i ostali vozači iz vrha poretka, ali tu poziciju nije mogao zadržati, piše gp1.hr. Tempo je padao, a iz ekipe su mu rekli da propusti mnogo bržeg Leclerca.

Nakon toga uspio je nekoliko krugova zadržati Hamiltonov Mercedes iza svojih leđa te tako omogućiti kolegi da stvori određenu prednost.

“Zbog uspjeha ekipe, sretan sam, ali zbog sebe naravno da nisam sretan. Nisam imao pravu brzinu. Mučio sam se s čuvanjem guma, što inače nije bio problem. Bila je to teška utrka.

“Od jednog trenutka, već nakon prvih krugova, postalo je jasno da nećemo biti u borbi za pobjedu i jedino što sam mogao napraviti bilo je pomoći ekipi. Mučio sam se kroz zavoje i to je omogućilo Lewisu da mi se približi. Nisam ga mogao zadržavati u nekom dužem periodu.”

“Pokušao sam ga natjerati na gubitak vremena, kako bi Charles napravio razliku. Na kraju bilo je taman dovoljno i odradili smo posao”, izjavio je nakon utrke Vettel.

Vettel je na kraju bio četvrti, a Ferrari može biti vrlo zadovoljan vikendom na stazi Spa. Konačno je stigla ta prva pobjeda u sezoni, a prednost pred Red Bullom u poretku konstruktora povećana je na 72 boda.

Učitaj još novosti