29. 08. 2019 - 16:08
Dosta dešavanja u Formuli 1: Bottas službeno ostaje, Ocon u...
907
Shares
Dosta dešavanja u Formuli 1: Bottas službeno ostaje, Ocon u novoj ekipi, Hulkenberg izgubio mjesto

POTVRĐENO

Dosta dešavanja u Formuli 1: Bottas službeno ostaje, Ocon u novoj ekipi, Hulkenberg izgubio mjesto

29. 08. 2019 - 16:08
0
Shares

Valtteri Bottas ostaje u Mercedesu i sljedeće sezone kao drugi vozač uz Lewisa Hamiltona, potvrdila je danas njemačka ekipa.

Iako se proteklih dana pisalo o mogućnosti da sljedeće sezone u bolidu vidimo mladog Estebana Ocona, Mercedesom će ipak i dalje upravljati Finac. Nakon razočaravajuće sezone prošle sezone, ove je godine Bottas pokazao kako može biti potencijalni kandidat za naslov uz svog kolegu Hamiltona koji brani titulu prvaka.

"Iznimno sam ponosan i sretan što sam dio ove ekipe već četvrtu sezonu i želio bih zahvaliti svima koji su vjerovali u mene. Moje performanse su sve bolje i bolje iz godine u godinu, a ovo je sjajna odskočna daska za ostatak ove sezone", rekao je Bottas nakon objave velike vijesti pa dodao:

"Moj krajnji cilj je titula svjetskog prvaka. Vjerujem u to, a s dosadašnjim iskustvom s ekipom, Mercedes je najbolji za postizanje tog cilja u 2020. Imamo još devet utrka za odraditi ove sezone te imam namjeru biti sve bolji iz utrke u utrku."

A u prostorijama Renaulta je potvrđena još jedna velika vijest. Esteban Ocon bit će novi vozač Renaulta za sljedeću sezonu te će tako činiti vozački par s Danielom Ricciardom.

22-godišnji Francuz dosad je vozio u Manoru (2016.) i u Force Indiji prošle dvije sezone, a ovu je godinu proveo u ulozi testnog vozača Mercedesa. Nije mu to prva saradnja s Renaultom jer je 2016. godine bio njegov testni vozač.

Ocon je s Renaultom potpisao višegodišnji ugovor.

"Iznimno sam ponosan što sam postao Renaultov vozač. Odrastao sam u Enstoneu počevši s Lotusom 2010. i zatim s Renaultom. Vrlo sam povezan s ovom ekipom i svima koji ondje rade. Oni su ti koji su mi otvorili vrata vrhunskog nivoa motosporta", rekao je Ocon.

Mjesto u Renaultu tako je izgubio Nico Hulkenberg za koga se očekuje da se uskoro pridruži Kevinu Magnussenu u Haasu.

Učitaj još novosti