23. 08. 2019 - 12:00
Lorenzo se oglasio: Posvećen sam Hondi, u ostatku sezone imam...
907
Shares
Lorenzo se oglasio: Posvećen sam Hondi, u ostatku sezone imam samo jedan cilj

ŽELI TRI POBJEDE NA TRI MOTORA

Lorenzo se oglasio: Posvećen sam Hondi, u ostatku sezone imam samo jedan cilj

23. 08. 2019 - 12:00
0
Shares

Jorge Lorenzo se poslije teške povrede ove sezone konačno vraća na motocikl. 

Španac će voziti Veliku nagradu Velike Britanije u Silverstoneu, a to je bila prilika i da odgovori na spekulacije o mogućem odlasku iz Honde.

Poslije užasnog pada u Kataloniji i povrede koju je doživio pred Veliku nagradu Holandije u Assenu, Lorenzo je propustio ukupno četiri trke u ovogodišnjem šampionatu svijeta. Petostruki šampion svijeta ipak je bio u novinskim naslovima u tom periodu zato što se pričalo kako će iz Honde otići u Pramac Ducati. 

"Bilo je mnogo tračeva o tome iako ja nisam bio tu. Nisam ništa pričao zato što imam dvogodišnji ugovor sa Repsol Hondom. Zbog situacije koja je inače veoma rijetka i zbog špekulacija kojih je bilo mnogo, zvao sam Alberta Puiga da mu kažem da sam posvećen Hondi", rekao je Lorenzo.

Lorenzo je za vrijeme dvomjesečne pauze imao dosta problema i sa samopouzdanjem jer je u toku njegova najlošija sezona u karijeri.

"U Assenu, ali također u Montmelu, na testu sam imao padove i to je napravilo problem u Holandiji jer nisam bio potpuno zaliječen i moj pršljen je bio povrijeđen poslije pada na testu. To je bio veliki udes kakav nikada nisam imao u karijeri ranije, a kada pričate o povredi leđa, onda je to ozbiljno. Počinjao sam da sumnjam u svoj život, u karijeru, i mislim da je ljudski i normalno da imaš takve sumnje. Kada sam se osjetio bolje, sumnje su nestajale i posvetio sam se izazovu da počnem sve ispočetka. Da budem konkurentan na Hondinom motoru, to je moj izazov i da probam pobijediti na tri različita motocikla", dodao je petostruki svjetski šampion. 

Jorge u aktuelnom poretku ima 19 bodova i na 19. je mjestu u generalnom plasmanu, a najbolji rezultat mu je 11. mjesto u Le Mansu. 

Učitaj još novosti