23. 08. 2019 - 09:28
Zbog ovisnosti o seksu padao u krize, na mečeve ga dovlačili...
907
Shares
Zbog ovisnosti o seksu padao u krize, na mečeve ga dovlačili iz bordela:  On je bio gospodar fudbalske igre!

ROĐEN NA DANAŠNJI DAN

Zbog ovisnosti o seksu padao u krize, na mečeve ga dovlačili iz bordela: On je bio gospodar fudbalske igre!

23. 08. 2019 - 09:28
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Giuseppe Meazza ostao je upamćen kao jedan od najboljih navalnih igrača u svijetu između dva rata. Bio je umjetnik driblinga. Najveće zadovoljstvo bilo mu je da predribla golmana i da sa loptom uđe u gol. Zbog svega što je učinio za fudbal, gradski stadion u Milanu je 1979. godine dobio njegovo ime.

Na fudbalskoj sceni pojavio se kao 17-godišnjak u dresu Ambrosiane (Intera). Dva puta je bio prvak Italije (1930, 1938), jednom pobjednik kupa Italije 1939. Zbog slabe cirkulacije krvi u nozi, godinu dana je pauzirao (1940.) Vraća se i igra za Milan (1941—1942), nastavlja u Juventusu (1942—1943). Do kraja rata igra nezvanične utakmice za Varese. U sezoni 1945—1946 oblači dres Atalante iz Bergama. Kada je Interu zaprijetilo ispadanje iz Prve lige postao je igrač–trener. Odigrao je 17 utakmica, postigao dva gola i spasao Inter.

Tri puta je bio golgeter prvenstva Italije (1930, 1936, 1938).

U reprezentaciji Italije debitovao je 1930., na utakmici protiv reprezentacije Švicarske 4:2 (strijelac dva gola), a oprostio se 1939. utakmicom protiv Finske (3:2). Ukupno je za reprezentaciju odigrao 53 utakmice i postigao 33 gola, piše Kurir.rs.

Učestvovao je na dva Svjetska prvenstva 1934. i 1938., na kojima je Italija bila prvak svijeta. U jednom trenutku (1952—1953) bio je pomoćnik selektora Carlina Berette, ali su poslije samo dvije pobjede u osam utakmica obojica smijenjeni.

MAJKA MU SAKRIVALA CIPELE KAKO NE BI GUBIO VRIJEME NA LIVADI

Majka, koja je sina tJerala da radi u porodičnoj mesari, morala je da mu skriva cipele da ne bi "gubio vrijeme" na livadi.

Nije time ništa postigla, pošto je Pepino u uličnoj ekipi dJetinjastog naziva "Maestri Campionezi" naučio da igra bosonog! Tek kada je napunio 12 godina dozvolila mu je da počne da trenira u klubu Gloria, gdje mu je jedan navijač nedugo potom kupio prvi pravi par kopački.

IZAZIVANJE GOLMANA

Meazzin zaštitni znak je bio da uzme loptu na sredini terena, da predribla cijelu odbranu, da dođe ispred golmana, da ga zatim izazove kao matador, da onda lažira šut i potom ga predribla, i da konačno ležerno plasira loptu u mrežu. U Italiji, "gol alla Meazza" i "finte alla Meazza" je uobičajena fraza za pogodak do kojeg je došlo nakon serije driblinga i varki, a koristi se i izraz "ad invito" za izazivanje golmana.

INTENZIVAN SEKSUALNI ŽIVOT

Govoreći o jednom od najboljih fudbalera prošlog vijeka, oni koji su ga dobro poznavali, rekli su da su nerijetko morali iz bordela da ga dovlače na utakmice.

"Meazza je bio velik, nepobjediv, čak i kada bi povremeno ušao u strašne krize, izazvane intenzivnim seksualnim životom i strašću prema fudbalu. Kada bi na terenu uzeo loptu, činio je stvari zbog kojih bi cijeli stadion zinuo razjapljenih usta", pričao je Peppino Prisco, nekadašnji potpredsjednik Intera.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti