29. 07. 2019 - 08:30
Od kandidata za titulu do bivšeg vozača: Je li ova glupost...
907
Shares
Od kandidata za titulu do bivšeg vozača: Je li ova glupost dotukla karijeru Finca u Formuli 1? (VIDEO)

BOTTAS PROLAZI KROZ TEŠKE TRENUTKE

Od kandidata za titulu do bivšeg vozača: Je li ova glupost dotukla karijeru Finca u Formuli 1? (VIDEO)

29. 07. 2019 - 08:30
0
Shares

Valtteri Bottas napravio je katastrofalnu vozačku grešku na Velikoj nagradi Njemačke koja je jako naljutila njegovog šefa Tota Wolffa i mogla bi ga koštati mjesta u najboljoj momčadi Formule 1...

Finski 29-godišnji vozač gadno je zabrljao ove nedjelje. U utrci u kojoj je Lewis Hamilton napravio za njega netipične pogreške imao je možda i posljednju priliku da se vrati u potpunosti u borbu za titulu, ali umjesto osvojenog mjesta na pobjedničkog postolju, žestoko se zabio u ogradu i to u zavoju u kojem drugi vozači nisu napravili sličnu grešku.

bottas1

Kamere su nakon Bottasovog gafa ulovile bijesnu reakciju direktora Mercedesa Tota Wolffa i to bi mogao biti iznimno skupi gaf. Finac nema ugovor za sljedeću sezonu, a momčad samo čeka priliku ugurati u kokpit jednog od svojih darovitih juniora, Estebana Ocona ili Georgea Russella.

formula1

'Bila je to moja greška. Momčad mi je doduše rekla da pritisnem. Ja sam žestoko pritisnuo kako bih se našao na postolju i pretjerao sam u tom zavoju i izgubio kontrolu nad stražnjim krajem. Možda sam trebao biti strpljiviji i ne žuriti se. Da nisam to pokušao možda ne bih bio na postolju, ali barem bih osvojio važne bodove', izjavio je vidno razočarani Valtteri Bottas nakon utrke.

U svakom slučaju, u Budimpešti sljedeće nedjelje morat će odraditi impresivan posao za volanom Mercedesa, a možda mu čak i samo pobjeda igra kako bi ostao dio najbolje ekipe svijeta.

Ako dobije otkaz među 'srebrnim strijelama', veliko je pitanje hoće li uopće moći naći drugog poslodavca u Formuli 1...

Učitaj još novosti