05. 07. 2019 - 19:08
DRAMTIČNI SNIMAK IZ AUTA HRVATSKOG VOZAČA: Vatra je gutala...
907
Shares
DRAMTIČNI SNIMAK IZ AUTA HRVATSKOG VOZAČA: Vatra je gutala vozilo, a evo kako je on prošao

DRAMTIČNI SNIMAK IZ AUTA HRVATSKOG VOZAČA: Vatra je gutala vozilo, a evo kako je on prošao

05. 07. 2019 - 19:08
0
Shares

Istinski pakleno bilo je na međunarodnoj brdskoj auto utrci 22. nagrada Malačke - Sv. Dujam 2019. bodovanoj za Prvenstvo Hrvatske koja se vozila protekli vikend u zaleđu Kaštela. Ne samo da je "gorilo nebo i zemlja" na visokoj temperaturi oba dana, već je gorilo i na samom asfaltu, pišu Sportske novosti.

Iskusnom Domagoju Perekoviću je tako, u punoj brzini tokom slobodnog treninga, njegov Mitsubishi počeo gorjeti. Vozač je prošao bez posljedica, vozilo, kako dijelovi motora tako i većeg dijela karoserije izgorjeli su gotovo do neprepoznatljivosti.

Povratom u park vozača krenula je utrka s vremenom, pokušaj saniranja štete, zamjene svih dijelova, a bilo ih je na stotine, ali do vremena utvrđivanja tehničke komisije dan kasnije izvrsna Perekovićeva ekipa učinila je pravo čudo. Ponovo su "izgradili" automobil, osposobili ga i sve je bilo spremno za start u službenoj utrci. Međutim, nedugo poslije starta dogodio se novi peh, poslije minute vožnje opet je počelo gorjeti pod poklopcem motora, vjerojatno je posljedica prvog požara.

Pereković, član AKK Zanatlija i prvak Hrvatske iz 2017., spasio se brzim izlaskom automobila, vatra je ugašena, ali Malačka je za njega bila završena priča. Očito će Mitsubishi morati na poveću rekonstrukciju, a do sredine kolovoza, kada se vozi sljedeća utrka PH, valjda će biti spreman.

Inače, u utrci je pobijedio Mađar Szasz u Formuli Reynard Zytec F3000.

 

Učitaj još novosti