17. 06. 2019 - 12:16
SMRT SESTRE KOJA JE UBIJENA U OBRAČUNU BANDI NIKADA NIJE...
907
Shares
SMRT SESTRE KOJA JE UBIJENA U OBRAČUNU BANDI NIKADA NIJE PREBOLJELA: Nekada prva teniserka svijeta ostala je u sjenci mlađe sestre, sada je vlasnica POSLOVNE IMPERIJE koja prihoduje MILIJARDE (VIDEO)

VENUS WILLIAMS

SMRT SESTRE KOJA JE UBIJENA U OBRAČUNU BANDI NIKADA NIJE PREBOLJELA: Nekada prva teniserka svijeta ostala je u sjenci mlađe sestre, sada je vlasnica POSLOVNE IMPERIJE koja prihoduje MILIJARDE (VIDEO)

17. 06. 2019 - 12:16
0
Shares

Na današnji dan 1980. godine rođena je američka teniserka Venus Vilijams. 

Venus Eboni Star Vilijams jedna je od najpoznatijih i najuspješnijih teniserki današnjice. Preko dvije decenije dugoj profesionalnoj karijeri osvojila je 7 grend slem titula, od toga 5 na Vimbldonu, 14 titula u ženskom dublu, 2 titule u miks dublu i 4 olimpijske zlatne medalje.

U tri navrata je bila na prvom mjestu WTA liste gdje je ukupno provela 11 sedmica. Trenuto je rangirana na 55. mjestu WTA liste.

Venus je osvojila 49 titula u singlu, imala je neprekinut niz od 35 pobeda, jedan od najdužih u ženskom tenisu i jedna je od tri aktivne teniserke koje su nastupale u finalima sva 4 grend slema.

Potiče iz velike afroameričke porodice u kojoj su, pored Serene, još dvije sestre: Iša i Lindrea. Polusestra Jetunde je 2003. godine preminula od posljedica ranjavanja u obračunu bandi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thanks mom, thanks dad @serenawilliams 20 great years and it ain’t over yet ❤️❤️❤️

A post shared by Venus Williams (@venuswilliams) on

Metak koji je 14. septembra 2003. godine ubio Jetundu Prajs izgledao je kao zalutali - probio je prozor njenog automobila i pogodio je u potiljak. Roland Vormli, koji je kasnije predstavljen kao Jetundin dečko i verenik, bio je te večeri za volanom, a tu kobnu noć pamti kao haos koji je iznenada nastao na putu do njene kuće u Koroni.

Uspaničen Vormli odveo je Jetundu u majčinu kuću koja se nalazila u blizini, odakle je pozvana i hitna pomoć. Nekoliko sati kasnije, Jetunda je preminula u bolnici. Tada je imala 31 godinu, a s njenom smrću ostale su da se suoče sestre Serena i Venus Vilijams, piše Kurir. Serena joj je posvetila trofej s Otvorenog prvenstva Australije 2007. 

Iznenadna vijest o smrti najstarije sestre Vilijams ostavila je porodicu u potpunom šoku. Venus je primila vijest u Njujorku, gdje je otputovala zbog sedmice mode, a Serena u Torontu, gdje je tada snimala seriju "Street Time". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The stars are aligned. My middle name is Starr. Yes with two R’s. @elevenbyvenus Starlet collection @six02

A post shared by Venus Williams (@venuswilliams) on

"Bila je divna osoba. Nosimo se s ovim kako znamo i umijemo. Neki dani su lakši, neki su nepodnošljivi", rekla je Serena 2004. godine. 

U čast sestri, Serena i Venus su 2016. godine otvorile "Centar za pomoć Jetunda Prajs".

"Željele smo da odamo počast i sačuvamo uspomenu na Jetundu, jer je bila divna sestra i mnogo nam je značila", rekla je Serena, koja zajedno sa sestrom Venus vodi računa o troje djece pokojne Jetunde.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The good old days...are still going! @serenawilliams #tbt

A post shared by Venus Williams (@venuswilliams) on

Venus Vilijams nije samo uspješna sportistkinja, ona je više nego uspješna poslovna žena koja je svoje biznis carstvo gradila postepeno bez želje da ga previše eksponira. A kada zakoračite u njenu poslovnu imperiju, dočeka vas fantastična priča.

Ona je pokrenula je 2002. privatnu kompaniju "V Starr Interiors" koja se bavi uređenjem enterijera što je njena velika ljubav (teniserka je i završila studije "Art Institute of Fort Lauderdale").

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Filming something special for south Florida. Stay tuned!

A post shared by Venus Williams (@venuswilliams) on

U početku je sarađivala s malim butikom "Jupiter" s Floride, a onda je proširila posao, na čak 6, 5 miliona dolara koliko joj je donijela saradnja s firmom "Boca Raton development", pokrenuta 2012. Njenom kompanijom upravlja šest dizajnera i sve su žene.

Venus je pravi borac za jednokost žena i muškaraca u poslovnom svijetu, pa je i jedna od ključnih figura "Ellevest", digitalne platforme za ulaganje koja ohrabruje žene i doprinosi (u određenoj mjeri) ravnoteži u finansijskoj među među polovima.

Njen važan potez bila je kupovina kluba NFL tima "Miami Dolphins" koji je 2009. kupila sa sestrom Serenom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Showing my beautiful sister @serenawilliams some love at the premiere of her @hbo docuseries #BeingSerena ❤

A post shared by Venus Williams (@venuswilliams) on

Prije osam godina priključila se "Jamba Juice" koji se bavi proizvodnjom zdravih sokova, a čiji su godišnji prihodi oko 700.000 dolara. A 2012. pokrenula je modnu liniju sportske odeće za žene i muškarce: "EleVen".

Učitaj još novosti