15. 06. 2019 - 10:14
RAZMAŽENA ZVIJEZDA! Imao je nadimak PLAČLJIVKO, Zidaneu je...
907
Shares
RAZMAŽENA ZVIJEZDA! Imao je nadimak PLAČLJIVKO, Zidaneu je psovao majku zbog izmjene, a u hotelima zahtijeva sobu s njegovim brojem! OVO NISTE ZNALI O RONALDU!

NE PODNOSI PORAZE

RAZMAŽENA ZVIJEZDA! Imao je nadimak PLAČLJIVKO, Zidaneu je psovao majku zbog izmjene, a u hotelima zahtijeva sobu s njegovim brojem! OVO NISTE ZNALI O RONALDU!

Sport.ba
15. 06. 2019 - 10:14
0
Shares

Cristiano Ronaldo je definitivno jedan od najboljih fudbalera u historiji fudbala. Portugalac već godinama oduševljava svjetsku fudbalsku javnost spektakularnim golovima, driblinzima, ali i humanim djelima van terena.

Međutim, i pored svega toga mnogi ne mogu da ga smisle zbog velikog ega i činjenice da ne podnosi dobro poraze. 

Tako se slavni Portugalac nije pojavio na dodjeli nagrade za najboljeg igrača Evrope i dodjeli nagrade "The Best" za najboljeg fudbalera svijeta... A razlog je to što su iste dodijeljene njegovom bivšem saigraču Luki Modriću, a ne njemu. To ga je žestoko pogodilo.

ronaldo1

Ronaldo je tako pokazao koliko je zapravo razmažen. Međutim, nije mu prvi put... 

Ronaldo je još kao dijete dobio je nadimak "Plačljivko". Naime, Ricardo Santos je u mladosti igrao zajedno sa Cristijanom za amatersku Andorinju iz Madeire.

"Ronaldo je još kao mali imao ogromnu želju za pobjedom, pa kada bi izgubio utakmicu ili ako mu neko od saigrača ne bi dodao loptu, umio je da se rasplače. Zato smo ga prozvali 'Plačljivko'".

ronaldo2Međutim, upravo ta ogromna želja za pobjedom omogućila je Ronaldu da postane to što jeste.

Portugalac je u Real Madridu bio glavna zvijezda i navodno pitao se za sve... koliko će igrati, s kim će igrati, ko će doći u klub, ko će na transfer listu... Španski mediji su 2016. godine danima pisali o incidentu koji se dogodio kada je Zinedine Zidane odlučio da izvede iz igre Portugalca. Ronaldo je bio vidno razočaran zbog odluke trenera. Nakon analiza video snimka, španski mediji su tvrdili da je Ronaldo opsovao majku Zidaneu zbog izmjene.

ronaldo-cropped-kgumy7mvzcxc1ft7t4gc2ya3p

"Je.i se! Mama ti je ku...", navodno je izgovorio Ronaldo.

Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu o njegovoj bezbjednosti su 24 sata dnevno brinula čak četiri telohranitelja, jer zna se ko je najveća zvijezda u timu. Portugalski savez je od domaćina zahtijevao šest ljudi iz obezbjeđenja, a četiri su dodijeljena Ronaldu.

cristiano-ronaldo

Portugal je 2011. godine gostovao u Zenici. Igrao se baraž za plasman na Evropsko prvenstvo. Portugalci su stigli nekoliko dana pred meč i za njih je u hotelu u Zenici rezervisano 60 soba. Cristiano je bio u sobi 507 jer je zahtijevao da broj sobe obavezno sadrži njegovu sedmicu.

Učitaj još novosti