08. 06. 2019 - 20:24
NEKAD SJAJNI NAPADAČ OTVORIO DUŠU "Kako sam zamalo ubio...
907
Shares
NEKAD SJAJNI NAPADAČ OTVORIO DUŠU

MIDO OTKRIO

NEKAD SJAJNI NAPADAČ OTVORIO DUŠU "Kako sam zamalo ubio Ibrahimovića"

Sport.ba
08. 06. 2019 - 20:24
0
Shares

U periodu dok su igrali zajedno u Ajaxu, desila se jedna neobična scena. Naime, egipatski napadač Mido za engleske medije prisjetio se zajedničkih dana sa Zlatanom Ibrahimovićem, kada su dijelili svlačionicu u Ajaxu, te je ispričao incident u kojem je napao Šveđanina.

Bivši fudbaler Tottenhama i Middlesbrougha pojasnio je "kako je za malo ubio Ibrahimovića" parom makaza.

ibrahimovic-i-mido

Mido je u dokumentarnom filmu o Ibrahimoviću, novom napadaču Manchester Uniteda pojasnio kako je istjeran iz svlačionice u Ajaxu 2003. godine, nakon vriske.

Ajax je poražen od Feyenoorda, a Mido je u jednom navratu imao otvorenog Ibrahimovića, kojem nije dodao "čistu" loptu, kada je ušao s klupe u igru.

Zlatan se u autobiografiji prisjeća da je Mido saigrače prozvao "bijedne pi*ke" nakon meča, da bi mu Ibrahimović odgovorio da je on "bijedna pi*ka".

mido

"Mido je uzeo par makaza i bacio ih na mene. To je bilo suludo. Makaze su mi prošle pored glave, i zabile se u zid, napravivši pukotinu", piše u Ibrahimovićevoj knjizi.

Sada, i Mido ima svoju verziju istine o tom događaju.

"Jako sam bio iznerviran što nisam počeo meč od početka pored Zlatana Ibrahimovića. Kada sam ušao u igru, gubili smo 2:0, i ja sam se svađao sa Zlatanom na terenu".

ibrahimovic-660x450"Galamio sam na sve, galamio je i Ibrahimović na mene. Imao sam makaze u ruci, jer sam skidao traku sa članaka. Deset minuta kasnije sjedio sam u jacuzziju. Gledali smo jedan u drugog", kaže Mido dodavši: "Rekao sam Zlatanu, 'znaš li da sam te mogao ubiti?'. On mi je rekao: 'Znam'".

Mido je kasnije pozajmljen Celti, ali Egipćanin tvrdi da je i dan danas prijatelj s Ibrahimovićem, te da se uvijek nasmiju na tu scenu kada se vide.

Učitaj još novosti