21. 05. 2019 - 17:51
Automoto svijet oprašta se od svog velikana: ' Uvijek ćemo te...
907
Shares
Automoto svijet oprašta se od svog velikana: ' Uvijek ćemo te nositi u srcima i zauvijek ćeš ostati besmrtan''

OTIŠAO JE NIKI LAUDA

Automoto svijet oprašta se od svog velikana: ' Uvijek ćemo te nositi u srcima i zauvijek ćeš ostati besmrtan''

Sport.ba
21. 05. 2019 - 17:51
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Vijest o smrti Nikija Laude, nekadašnjeg trostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1, izazvala je brojne reakcije širom svijeta, a sve izražavaju žaljenje zbog odlaska 70-godišnjeg velikana automobilskog sporta.

Ferrari, s kojim je Lauda dva puta osvojio naslov prvaka, ističe kako je današnji dan žalostan za Formulu.

"Danas je žalostan dan za Formulu 1. Obitelj Ferrari s velikom je tugom primila vijest o smrti našeg prijatelja Nikija Laude. Zauvijek ćeš ostati u našim srcima i srcima naših navijača".

Lauda je četiri godine bio član Ferrarija, od 1974. do 1977. S tom je talijanskom momčadi osvojio naslov svjetskog prvaka 1975. i 1977. Također, za volanom Ferrarija doživio je užasnu nesreću u kolovozu 1976. na stazi Nürburgring, koju je čudom preživio uz teške opekline.

Organizatori Formule 1 ističu kako će Lauda ostati besmrtan u povijesti F1.

"Počivaj u miru, Niki Lauda. Uvijek ćemo te nositi u srcima i zauvijek ćeš ostati besmrtan u našoj povijesti. Zajednica motosporta danas žaluje zbog gubitka prave legende."

I za momčad McLarena, s kojom je Austrijanac osvojio svoj posljednji naslov svjetskog prvaka, Lauda ostaje zauvijek upisan u historiju.

"Svi u McLarenu istinski su ožalošćeni zbog vijesti da je naš prijatelj, kolega Niki Lauda preminuo. Niki će zauvijek ostati u našim srcima i biti upisan u našoj povijesti."

Jenson Button, bivši svjetski prvak u Formuli, također ističe da nas je danas "napustila legenda".

Još jedan bivši svjetski prvak, Nijemac Nico Rosberg zahvalio je Laudi na svemu što ga je naučio.

"Hvala ti na svemu što si učinio za mene. Naučio sam tako puno od tebe. Tvoja strast, tvoj borbeni duh koji ti nije nikada dao da odustaneš i tvoja vjera da se uvijek srećeš dva puta u životu, pa i tvoje strpljenje s nama mladima."

"Ja i još 100 miliona navijača diljem svijeta za koje si također bio inspiracija da nikada ne odustanu, ni u najtežim trenucima, sada smo u mislima uz tebe i tvoju porodicu. Počivaj u miru", napisao je Rosberg.

Bivši vozač momčadi Catreham Giedo van der Garde neće zaboraviti podršku koju mu je Lauda pružio na kraju karijere.

"Tužan sam zbog vijesti o smrti Nikija Laude. On je bio ne samo ogromna inspiracija s najvećim povratkom u povijesti sporta ikada nego i jedinstvena osoba. Nikada neću zaboraviti kako je bio uz mene u Melbourneu nakon što je završila moja karijera u Formuli. Počivaj u miru."

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti