20. 05. 2019 - 14:40
Fernando Alonso jučer doživio najveću blamažu u svojoj...
907
Shares
Fernando Alonso jučer doživio najveću blamažu u svojoj vozačkoj karijeri

INDIANAPOLIS

Fernando Alonso jučer doživio najveću blamažu u svojoj vozačkoj karijeri

20. 05. 2019 - 14:40
0
Shares

Iako je Fernando Alonso najavljivao borbu za pobjedu na '500 milja Indianapolisa', nije se u dva pokušaja uspio kvalificirati među 33 najbolja vozača i zbog toga nema pravo nastupiti na utrci 26. maja...

Slavni 37-godišnji dvostruki prvak Formule 1 svašta je doživio u karijeri, ali nikad mu se nije dogodilo da se ne kvalificira za nastup na jednoj utrci, čak ni kad je vozio za Minardi.

No, onda je došla ova kobna nedjelja u Indianapolisu. Alonso je još tamo u srijedu razbio svoj bolid pa propustio trening u četvrtak, da bi u subotu u prvoj rundi kvalifikacija zauzeo tek pretposljednje 35. mjesto, a samo prvih 30 osiguralo je mjesto na utrci.

Šest najslabijih vozača borilo se ove nedjelje u drugoj rundi kvalifikacija za još tri preostala mjesta, a Fernando Alonso završio je četvrti i razočaran napustio legendarnu stazu.

Po svom lošem običaju, Španac je za sve okrivio projekt McLaren Indy i momčad koju je imao na raspolaganju.

'Nemamo brzinu. Tu smo gdje zaslužujemo biti. Zašto je to tako, morate pitati McLaren', izjavio je bijesni Fernando Alonso pa naglasio kako se momčad nije dobro pripremila za ovaj izazov te joj je čak previše vremena trebalo da ponovo sastavi u srijedu razbijeni bolid.

alonso1

Fernando nastupa na ovoj utrci jer mu je san osvojiti takozvani 'Triple crown' iliti trostruku automobilističku krunu. Čine je pobjeda na F1 utrci u Monte Carlu gdje je već pobijedio, kao i na 24 sata Le Mansa, dok će Indy 500 čini se biti najtvrđi orah.

Podsjetimo, prošle sezone Alonso se kvalificirao među najboljima i dugo vodio u Indianapolisu, prije nego što mu je otkazao Hondin motor. No, vozio je za Andretti Autosport, jednu od najboljih momčadi. Ove mu se dogodila potpuna blamaža...

Učitaj još novosti