17. 05. 2019 - 10:15
Legendarni napadač danas preživljava kao konobar: Menadžeri su...
907
Shares
Legendarni napadač danas preživljava kao konobar: Menadžeri su ga opeljušili, a onda je ostao  i bez noge PRIČA KOJA NIKOG NE OSTAVLJA RAVNODUŠNIM

DARIO SILVA

Legendarni napadač danas preživljava kao konobar: Menadžeri su ga opeljušili, a onda je ostao i bez noge PRIČA KOJA NIKOG NE OSTAVLJA RAVNODUŠNIM

Sport.ba
17. 05. 2019 - 10:15
0
Shares

Postigao je više od stotinu golova u karijeri, odigrao skoro 50 utakmica za nacionalnu selekciju, a danas radi kao konobar da bi preživio. Čak 114 golova zabio je je karijeri, a danas preživljava radeći kao konobar u pizzeriji u Malagi. Tvrdi da su mu menadžeri pokrali sav novac i da je švorc.

dariosilva11

Život se žestoko poigrao s Darijom Silvom, bivšim napadačem Penjarola, Kaljarija, Espanjola, Malage, Sevilje i Portsmuta, toliko da je kao invalid u 46. godini života primoran da zarađuje za život radeći kao konobar u piceriji u Malagi.

2

Španski mediji su posjetili Urugvajca, koji danas ničime ne podsjeća na nekadašnjeg ubojitog napadača i harizmatsku ličnost kojoj su se divili ljubitelji fudbala.

mv5bmmjlnjjkmjytody0yi00zmnmltg3owytmwm1mdi2njc2ogi3xkeyxkfqcgdeqxvymjuyndk2odc-v1

"Napustio sam fudbal zbog oca... Rekao mi je da ne zna da li će zbog bolesti ostati u životu dva, tri mjeseca...", rekao je Silva.

dariosilva

Uz to, ostao je bez kompletnog novca koji je zaradio tokom 14-godišnje karijere.

"Ljudi koje sam angažovao da se bave time su mi ukrali novac. Rukovodili su stvarima kako su željeli, na kraju su me opljačkali", dodao je Silva.

Da sve bude još gore po njega, zbog povreda koje je zadobio u teškoj saobraćajnoj nesreći u Urugvaju ljekari su morali da mu amputiraju dio noge.

Učitaj još novosti