29. 04. 2019 - 11:03
NEVJEROVATNO: Najgluplji potez F1 sezone izveo vozač od kojeg...
907
Shares
NEVJEROVATNO: Najgluplji potez F1 sezone izveo vozač od kojeg to nitko nije očekivao

F1

NEVJEROVATNO: Najgluplji potez F1 sezone izveo vozač od kojeg to nitko nije očekivao

Sport.ba
29. 04. 2019 - 11:03
0
Shares

Daniel Ricciardo se osramotio na nedjeljnoj utrci u Azerbajdžanu kada se nakon nerazumnog pokušaja pretjecanja vožnjom u 'rikverc' zabio u Danila Kvjata…

Australski 29-godišnji vozač prošle godine odlučio se za dvojbeni potez prelaska iz Red Bulla u Renault, a iako je znao da će dobiti na raspolaganje lošiji bolid, plaća od čak 17 miliona dolara godišnje ostala mu je kao utjeha.

riciardo

Nakon prve četiri utrke sezone u kojima je odustao triput čini se da se niti Ricciardo niti Renault međusobnom suradnjom nisu usrećili, a Danielova reputacija ozbiljno je dovedena u pitanje, s obzirom na bizarne incidente koji mu se događaju.

Na svojoj domaćoj utrci u Australiji uspio je slomiti prednje krilce zato što je nakon starta izašao izvan staze, na grbavu travu koja mu je nemilosrdno uništila utrku. No, to je ništa prema gluposti koju je ove nedjelje napravio u Bakuu. Tamo je ušao u nerazuman pokušaj pretjecanja Danila Kvjata zbog kojeg su obojica završili izvan staze, da bi zatim ubacio u 'rikverc' bez gledanja unazad i zabio se u Toro Rosso.

'Naravno da se ne osjećam dobro zbog onog što sam napravio. Mislio sam da imam prostora, ali promašio sam zavoj. Nakon toga žurba i panika su učinili svoje. Žurba me spriječila da pogledam unazad,' priznao je Daniel Ricciardo kojeg je FIA kaznila s tri pozicije unazad u kvalifikacijama za sljedeću utrku u Španjolskoj.

Ovakav gaf od Australca je malotko očekivao, jer bio je dugo na glasu kao čovjek koji izvodi najbolja pretjecanja u Formuli 1.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti