13. 04. 2019 - 15:40
I oni su se sjetili legendarnog Papeta: PSG čestitao rođendan...
907
Shares
I oni su se sjetili legendarnog Papeta: PSG čestitao rođendan najboljem bh fudbaleru svih vremena

LEGENDA

I oni su se sjetili legendarnog Papeta: PSG čestitao rođendan najboljem bh fudbaleru svih vremena

Sport.ba
13. 04. 2019 - 15:40
0
Shares

Francuski PSG na svom Facebook profilu je danas objavio video sa golovima i najboljim potezima nekadašnjeg selektora Bosne i Hercegovine Safeta Sušić.

Sušić ima status legenedu u francuskom velikanu za koji je nastupao u periodu od 1983. do 1991. godine. Za to vrijeme je na 345 zvaničnih utakmica u svim takmičenjima postigao 85 pogodaka ispisavši tako stranice historije PSG-a.

susic-pape1

U Parizu ga očito nisu zaboravili, a obzirom da danas slavi 64. rođendan htjeli su mu pokazati da na njegove majstorije nisu niti će ikad zaboraviti.

Safet Sušić je jedan od najboljih fudbalera svih vremena sa ovih prostora. U svojoj igračkoj karijeri, pored PSG-a, nastupao je i za Sarajevo u kojem je također ostavio neizbrisiv trag te za Red Star Saint-Quen.

Što se tiče trenerske karijere, Sušić je vodio nekoliko turskih klubova te dva francuska, a najviše ga pamtimo po periodu kada je bio selektor Zmajeva. Naša reprezentacija se za vrijeme njegovog mandata plasirala na prvo veliko takmičenje, Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

Pape, sretan ti rođendan!

(Sport.ba)

Učitaj još novosti