08. 04. 2019 - 11:22
VETTEL OPTUŽEN ZA AMATERIZAM: "To što radi je nezamislivo za...
907
Shares
VETTEL OPTUŽEN ZA AMATERIZAM:

FORMULA 1

VETTEL OPTUŽEN ZA AMATERIZAM: "To što radi je nezamislivo za prvaka svijeta"

Sport.ba
08. 04. 2019 - 11:22
0
Shares

Na drugoj utrci sezone Sebastian Vettel ozbiljno je zabrljao kada se okrenuo na stazi nakon žestokog duela s Lewisom Hamiltonom. U tom incidentu ostao je bez prednjeg krilca i morao se zadovoljiti tek petim osvojenim mjestom, iako je na raspolaganju imao bolid koji se doimao dominantnim na stazi Sakhir.

vettel
Nije to bio prvi gaf 31-godišnjeg Nijemca u posljednje vrijeme. Tri puta je prošle sezone gubio kontrolu, a kritike u ovom trenutku idu toliko daleko da ga se optužuje za amaterizam.

'Vettelovo okretanje bilo je amatersko,' napisao je bivši vozač Formule 1 Jolyon Palmer u svojoj kolumni za BBC pa dodao:

'Ovo okretanje je bilo drukčije od prethodna tri, jer je bilo na izlasku iz zavoja, a ne na ulazu u trenutku dok ga drugi bolid ostavlja bez prostora. No, razlog ostaje isti: panika u žaru borbe.'


'Da je neki mladić s dna poretka napravio nešto slično, svi bi mu se smijali nakon utrke. Za četverostrukog prvaka ovo bi trebalo biti nezamislivo. To je sad već četiri okretanja u zadnjih deset utrka, od Monze prošle godine,' naglašava Britanac.

Vettelov pad počeo je kada je vodio u Hockenheimu prošle godine pa završio vlastitom pogreškom u pješčanoj klopci. Nakon toga gafovi ne prestaju, a na Ferrariju je da odluči hoće li se u nastavku sezone okrenuti u potpunosti mladom Charlesu Leclercu koji iako ima 21 godinu pokazuje veću psihičku stabilnost…

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti