06. 03. 2019 - 13:05
OVO JE GLAVNA TEMA: Luis Hamilton najavljuje kraj, svi su u šoku
907
Shares
OVO JE GLAVNA TEMA: Luis Hamilton najavljuje kraj, svi su u šoku

F1

OVO JE GLAVNA TEMA: Luis Hamilton najavljuje kraj, svi su u šoku

Sport.ba
06. 03. 2019 - 13:05
0
Shares

Lewis Hamilton smatra da Ferrari u novu sezonu Formule 1 ulazi s možda i pola sekunde prednosti po krugu, a Helmut Marko smatra da je i Red Bull brži u ovom trenutku od Mercedesa.

'Srebrne strijele' možda su osvojile titulu vozačkog i konstruktorskog prvaka u posljednjih pet sezona u Formuli 1, no čini se da ih ove sezone čeka najteži izazov u eri hibridnih motora.

Naime, zimska testiranja pokazala su da Ferrari ima izuzetno brz bolid kojeg svi vide kao favorita na prvoj utrci sezone, Velikoj nagradi Australije 17. ožujka.

"Nisam siguran, ali Ferrari možda ima i pola sekunde prednosti", izjavio je u Barceloni Lewis Hamilton koji tim riječima vjerojatno pokušava malo zavarati javnost, ali jasno je da Mercedes ima problema s balansom bolida, a čini se da više nema ni prednost kad je pogonska jedinica u pitanju.

skysports-charles-leclerc-ferrari


'Puno ćemo toga analizirati sljedećih dana i neke modifikacije pokušat ćemo implementirati u utrkama, ali nema do Melbournea puno vremena. Pokušat ćemo do tada izvući par pokoju desetinku boljim razumijevanjem bolida,' naglasio je britanski peterostruki prvak svijeta.

Da Mercedes nije glavni favorit ove sezone, dokaz su i riječi iz tabora Red Bulla.

daniel-ricciardo-red-bull

"Mislim da je Ferrari ispred svih, onda Red Bull pa iza nas Mercedes. Na dnu su McLaren i Williams," tvrdi Helmut Marko.

U svakom slučaju, neka nas uzbudljiva utrka na stazi Albert Park za desetak dana.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti