01. 03. 2019 - 09:22
TATA MICHAEL ĆE BITI PONOSAN Novi Schumacher SENZACIONALNO...
907
Shares
TATA MICHAEL ĆE BITI PONOSAN Novi Schumacher SENZACIONALNO samo korak od Formule 1: Već se zna i za koga će voziti!

MICK SCHUMACHER ODUŠEVIO SVE

TATA MICHAEL ĆE BITI PONOSAN Novi Schumacher SENZACIONALNO samo korak od Formule 1: Već se zna i za koga će voziti!

Sport.ba
01. 03. 2019 - 09:22
0
Shares

Debitant Mick Schumacher iznenadio je svoje vršnjake najbržim vremenom na testiranju bolida Formule 2 u Jerezu, najavivši tako brzi ulazak među elitu, gotovo sigurno za volanom Alfa Romea.

mick

Mladom 19-godišnjem sinu legende trebale su po dvije sezone da ovlada bolidima Formule 4 i Formule 3, no čini se da je na posljednjoj stepenici spreman ubrzati svoj juriš prema elitnom automobilističkom natjecanju.

skysports-mick-schumacher-formula-3-4452565

Mick Schumacher ovog četvrtka odvezao je najbrži krug zimskog testiranja Formule 2 u Jerezu, iznenadivši svoje vršnjake koji nisu očekivali da će im biti tako konkurentan već u svojim prvim danima za volanom nepoznatog bolida.

mickschumacheradacformula4hockenheimr3lmqwkvr-jx-001

Schumacher je bio dvije desetinke brži od Britanca Jacka Aitkena i Švicarca Louisa Deletraza koji već imaju dosta iskustva u ovom natjecanju.

mick-schumacher-1

Mick je tako u potpunosti opravdao juniorski ugovor s Ferrarijem i ako bude na tom nivou kad počne sezona Formule 2, zasigurno ćemo ga gledati među elitom već u 2020. godini.

mick-schumacher3

Prva momčad za koju bi trebao voziti je Alfa Romeo, vjerovatno umjesto veterana Kimija Raikkonena, a bolid bivšeg Saubera po prvi će put imati prilike testirati već u aprilu u Bahreinu, ako je vjerovati najavama iz ekipe...

mick-schumacher2

mick-schumacher1

mick-schumacher

mickschumi

mickschumacher

mick

mick-schumacher

mick-schumacher

(Sport.ba)

Učitaj još novosti