13. 02. 2019 - 13:06
IZGLEDA FANTASTIČNO: Predstavljen novi bolid MERCEDESA
907
Shares
IZGLEDA FANTASTIČNO: Predstavljen novi bolid MERCEDESA

F1

IZGLEDA FANTASTIČNO: Predstavljen novi bolid MERCEDESA

Sport.ba
13. 02. 2019 - 13:06
0
Shares

Mercedes je ove srijede javnosti pokazao svoj deseti bolid od povratka u Formulu 1, s kojim namjerava uzeti peti dvostruki naslov u nizu...
Nakon što su 'srebrne strijele' zahvaljujući Lewisu Hamiltonu slomile otpor Ferrarija i Vettela u 2018. godini, bit će favoriti i za osvajanje pete titule u nizu u novoj sezoni koja počinje 17. ožujka u Australiji.

Uoči početka zimskog testiranja sljedećeg tjedna, ove srijede Mercedes je javnosti pokazao svoj W10 bolid, deseti iz nove generacije koja dominira Formulom 1 u posljednjem desetljeću.

Kao i kod ranije prezentiranih bolida ovog tjedna, vidljive novosti su preinake na prednjem krilcu te bočni aerodinamički dodaci kakve nismo imali u 2018. godini, a što se izbora boja tiče, plava i srebrna ponovo dominiraju.


Naravno, najjača snaga Mercedesa nalazi se ispod šasije i rade se o motoru s kojim se drugi nisu mogli nositi dosad u V6 turbo eri.

Uz Lewisa Hamiltona ponovo će ga voziti i Valtteri Bottas u svojoj posljednjoj godini ugovora od kojeg se očekuje da nešto napravi na stazi ili će u 2020. godini morati napraviti mjesta Estebanu Oconu. Ferrari bi svog konkurenta Mercedesu trebao predstaviti u petak.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti