24. 01. 2019 - 14:15
SADA JE I SLUŽBENO Schumacher opet u Ferrariju! Mick: Cijela...
907
Shares
SADA JE I SLUŽBENO Schumacher opet u Ferrariju! Mick: Cijela je porodica crvena

SADA JE I SLUŽBENO Schumacher opet u Ferrariju! Mick: Cijela je porodica crvena

Sport.ba
24. 01. 2019 - 14:15
0
Shares

I službeno je potvrđeno: Mick Schumacher će opet sjesti u Ferrarijev kokpit u Formuli 1. Sin Michaela Schumachera, 19-godišnji Mick, bit će test-vozač scuderije iz Maranella u narednoj sezoni.

Zasad je potvrđeno da će u crveni bolid sjesti u dvije talent-utrke nakon GP Bahreina 31. marta i Velika nagrade Barcelone 12. maja.

- Silno sam ponosan što ću moći voziti u Ferrariju, tako velikom timu koji je stvarao povijest automobilističkog i sporta uopće. Naravno: činjenica da je i moj tata dio te blistave povijesti čini me dodatno ponosnim. Svi znaju da su srca obitelji Schumacher jako crvena - izjavio je Mick Schumacher.

mick-schumacher

Dečko je imao 13 godina kada mu je otac nastradao u nesreći na skijanju.

Vrlo je tiho, trudeći se što više 'prolaziti ispod radara', počeo baviti se automobilizmom, ali prezime koje nosi i zanimanje koje je odabrao, oduzima bilo kakvo pravo na bilo koji oblik anonimnosti. Fokus javnosti pokušavao je izbjeći vozeći pod majčinim djevojačkim prezimenom (Betsch) ili jednostavno kao - Mick Junior.

Kada je, 2015., s pravim imenom i prezimenom nastupio na jednoj utrci njemačke Formule 4, trkalište u Oscherslebenu bilo je prepuno i predstavnika medija i navijača.

Ako je na startnoj listi prezime Schumacher, na utrci će biti 'ludnica'. To je jednostavno neizbježno zbog karizme i mega-uspješnosti Mickova oca.

skysports-mick-schumacher-formula-3-4452565

Michael Schumacher osvojio je sedam naslova svjetskog prvaka, 91 put pobijedio u Formuli 1, za Ferrari vozio od 1996.-2006, a od 2000.-2004. za Talijane osvojio pet od svojih sedam titula, piše 24sata.hr.

Nastradao je na skijanju 29. decembra 2013. godine. Udario je glavom u stijenu u francuskim Alpama, prošao dvije operacije i stavljen je u umjetnu komu. U komi je bio pet mjeseci, a probudili su ga u ljeto 2014. godine te prebacili na kućnu njegu u dom Schumacherovih u Švicarskoj.

schumacher

Novosti su od tada rijetke, a ono malo saopćenja za javnost ne nude optimizam vezano uz zdravlje jednog od najvećih ako ne i najvećeg šampiona u povijesti Formule 1.

Učitaj još novosti