29. 11. 2018 - 17:21
NA DANAŠNJI DAN LEGENDA PREMIERSHIPA ODIGRALA JE SVOJ PRVI...
907
Shares
NA DANAŠNJI DAN LEGENDA PREMIERSHIPA ODIGRALA JE SVOJ PRVI MEČ: Na Anfieldu su taj dan mogli vidjeti momka koji će kasnije ispistati HISTORIJU

STEVEN GERRARD

NA DANAŠNJI DAN LEGENDA PREMIERSHIPA ODIGRALA JE SVOJ PRVI MEČ: Na Anfieldu su taj dan mogli vidjeti momka koji će kasnije ispistati HISTORIJU

Sport.ba
29. 11. 2018 - 17:21
0
Shares

Na današnji dan prije točno 20 godina za Liverpool je debitovao legendarni Steven Gerrard, jedna od većih klupskih legendi. Imao je tada samo 18 godina, a u igru je ušao umjesto Vegarda Heggema koji je tada igrao na bočnoj poziciji. Sve nakon toga je historija, Gerrard je postao jedan od najvećih ikada, a između ostalog odveo je Redse i do Lige prvaka. S obzirom na veliki jubilej debija odlučili smo se kratko prisjetiti kako je Liverpool tada izgledao.

Branio je dobro poznati i tada 28-godišnji David James, bivši reprezentativac i poznato lice s otočkih travnjaka. U obrani Phil Babb, Steve Staunton i tada 20-godišnji Jamie Carragher, uz Gerrarda još jedan igrač koji je obilježio generaciju. Na bekovskim pozicijama u klasičnoj 3-5-2 formaciji bili su Sting Ingre Bjornbye i Vegard Heggem kojem je Gerrard zamijenio u nastavku.

Trojica u veznom redu su itekako dobro poznati. Na zadnjem veznom naravno Paul Ince, a ispred njega kao kreativci Patrik Berger i bivši engleski reprezentativac Jamie Redknapp. Napad je tek ikonski, tu je Michael Owen, igrač u kojem je Liverpool silno vjerovao, ali koji je napustio klub i u Real Madridu započeo svoj pad. Baš kao i Gerrard i on je tada imao samo 18 godina, a bio je partner pet godina starijem Robbieu Fowleru.

Bila je to utakmica protiv Blackburna na Anfieldu, a završilo je 2:0 za Redse pogocima Incea i Owena. Gerrard je u igru ušao u 89. minuti i sudjelovao tek u samom finišu, nije se stigao ni oznojiti, ali zato je obilježio sljedećih 15 godina kluba koji mu je bio sve i iz kojeg nikad nije želio otići. Pogledajte kako je to izgledalo:

15434993781271

(Sport.ba)

Učitaj još novosti