23. 09. 2018 - 19:48
Da nije bilo prodaje: Hit francuskog prvenstva sad bi bio na...
907
Shares
Da nije bilo prodaje: Hit francuskog prvenstva sad bi bio na samom vrhu

LILLE

Da nije bilo prodaje: Hit francuskog prvenstva sad bi bio na samom vrhu

Germanijak.hr
23. 09. 2018 - 19:48
0
Shares

U našoj rubrici „Da nije bilo prodaje“ danas predstavljamo Lille, koji bi da je imao dovoljno novca, odnosno da je mogao odbiti interes bogatijih klubova za svoje igrače, mogao danas imati sjajnu momčad.

U jedanaestorci satavljenoj od trenutačno najboljih aktivnih bivših i sadašnjih igrača francuskog kluba bili bi Chelseajev genijalac i jedan od najboljih igrača Premier lige, Eden Hazard, Bilićev miljenik iz West Hama, Dmitri Payet, jedan od junaka francuske reprezentacije, autor ponajboljeg gola Mundijala i akutalni svjetski prvak, Benjamin Pavard, te još nekoliko zvijezda.

Lille je lani jedva ostao u Ligue 1, a nakon šest kola tekuće sezone je na senzacionalnom drugom mjestu s bodom manje od vodećeg PSG-a, ali da su uspjeli zadržati najbolje aktivne igrače koji su nekoć nosili njihov dres, sad bi bili ispred moćnog šeikovog stroja za trofeje.

Na golu bi bio aktualni čuvar mreže Mike Maignan, mladi golman povučen je na početku sezone iz druge momčadi i trenutačno je na čelu jedne od najboljih obrana u ligi, manje golova od njega primili su jedino golmani PSG-a, Monaca i Lyona.

Bekovi bi bili aktualni francuski reprezentativac Benjamin Pavard, koji je zabio jedan od najljepših golova na ljetošnjem Mundijalu te Lucas Digne, lijevi bek koji je u svojoj kratkoj karijeri već nosio dresove Barce, PSG-a i Rome, a trenutačno je u Evertonu. Prvog su prodali u Stuttgart 2016. godine za samo pet milijuna eura, a danas mu je cijena astronomskih 40 milijuna. Na Lucasu Digneu su malo bolje zaradili, svojedobno jednog od najboljih igrača kluba 2013. prodali su PSG-u za 15 milijuna eura.

Bekovi su im, čini se, specijalnost jer su za njih igrali i igrači s šireg popisa Didiera Deschampsa, Sebastien Corchia te Djibril Sidibe.

Stoperski par činili bi aktualni igrač Jose Fonte, bivši suigrač našeg Dejana Lovrena iz Southamptona, koji se iz Kine vratio u Europu i trenutačno je jedan od najbolje ocjenjenih braniča lige. Kraj njega stajao bi iskusni Simon Kjaer, trenutačni branič Seville, kojeg su 2015. godine pustili u Fenerbahče za gotovo osam milijuna eura.

Vezna linija puna je majstora lopte, osobito tu mislimo na Edena Hazarda, najskupljeg igrača u povijesti Lillea, koji je na početku sezone 2012/13. otišao u Chelsea za 35 milijuna eura, a danas je jedan od najboljih igrača lige. Službeno najbolji igrač Premier lige prije nekoliko godina bio je miljenik Slavena Bilića Dimitri Payet. Iako je najpoznatiji po svojoj dionici u Marseilleu, Dimi je dio svoje karijere proveo upravo u Lilleu, koji ga je 2013. poslao u Marseille za devet milijuna eura.

S njim u paketu otišao je i Florian Thauvin, ali on je bio nešto skuplji, naime, platli su ga 12 milijuna eura. On je inače više krilni igrač, ali u našoj momčadi igra u vezi kako bi napravio mjesta za trenutačno najboljeg asistenta Ligue 1, Nicolasa Pepea, 23-godišnjeg krilnog igrača iz Obale Bjelokosti koji je jedan od najskupljih igrača u aktualnom kadru. Leđa bi im čuvao defenzivni veznjak Ibrahim Amadou, koji je ljetos pojačao Sevillu za 13,5 milijuna eura.

U napadu bi bio Divock Origi, Liverpoolov napadač kojeg je Brendan Rodgers 2014. godine platio 13 milijuna eura. Donedavno je bio standardan belgijski reprezentativac, ali radi nedostatka minutaže u Redsima, morao je prepustiti svoje mjesto u nacionalnoj momčadi Mitchyju Batsuhayju.  Nije bio loš dok je bio na posudbi u Wolfsburgu lani, a ove sezone odlučio se pokušati izboriti za udarnu momčad kraj Manea, Salaha i Firmina.

2

Mike Maignan - trenutačno u momčadi

Benjamin Pavard - Stuttgart - 5 milijuna eura - 2016. 

Jose Fonte - trenutačno u momčadi

Simon Kjaer - Fenerbahče - 8 milijuna eura - 2015.

Lucas Digne - PSG - 15 milijuna eura - 2013.

Ibrahim Amadou - Sevilla - 13,5 milijuna eura - 2018.

Florian Thauwin - Marseille - 12 milijuna eura - 2013.

Nicolas Pepe - trenutačno u momčadi

Dimitri Payet - Marseille - 8 milijuna eura - 2013.

Eden Hazard - Chelsea - 35 milijuna eura -2012.

Divock Origi - Liverpool - 13 milijuna eura - 2014.

Učitaj još novosti