13. 09. 2018 - 20:23
KimI Raikkonen sarkastičnim izjavama "potopio" novinare i do...
907
Shares
KimI Raikkonen sarkastičnim izjavama

NOVI VOZAČ SAUBERA

KimI Raikkonen sarkastičnim izjavama "potopio" novinare i do suza nasmijao Hamiltona

Sport.ba
13. 09. 2018 - 20:23
0
Shares

Kimi Raikkonen obznanio je javnosti kako će na kraju sezone napustiti Scuderiu Ferarri, a naredne dvije godine vozit će u bolidu Sauber F1 tima. Raikkonen će tako nakon pet godina ponovno napustiti Ferrari, za koji je prvi put vozio od 2007. do 2009. godine, prije nego što je privremeno, na tri godine, napustio svijet Formule 1. Vratio se 2012. godine u momčadi Lotusa, a 2014. drugi put stigao u Maranello. Na press konferenciji bio je raspoložen, a poigravao se sa novinarima.

kimi1

"Nije bila vaša odluka da napustite Ferrari, ali je bila vaša odluka da se vratite u Sauber. Možete li nam objasniti zašto ste to napravili?" upitao je novinar. "A zašto ne bih?" uzvratio je Raikkonen.

"Jeste li i dalje jednako nabrijani na utrkivanje kao na početku karijere?" nastavio je novinar. "Ne, nisam. Ostajem samo kako bih se poigravao s vama novinarima. Odlazim u Sauber dvije godine kako bih bio nesretan", sarkastično je odgovorio Raikkonen i nasmijao okupljene vozače i novinare, posebno svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona, koji je sjedio odmah do njega.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti