06. 10. 2020 - 18:01
GLUPOST DECENIJE Odbili dovesti Neymara za pravi sitniš: 'Nije...
907
Shares
GLUPOST DECENIJE Odbili dovesti Neymara za pravi sitniš: 'Nije izgledao bolje od ostalih'!

LOKOMOTIV NA STUBU SRAMA

GLUPOST DECENIJE Odbili dovesti Neymara za pravi sitniš: 'Nije izgledao bolje od ostalih'!

Sport.ba
06. 10. 2020 - 18:01
0
Shares

Što bi sve moskovski Lokomotiv dao da se može vratiti u 2008. godinu... Naime, Rusi su tada odbili dovesti Neymara za samo 10 miliona eura! Klub je Neymara zapazio tijekom turnira mladih igrača na Mediteranskom kupu, Brazilac im je ponuđen za deset miliona, ali nakon kraćeg razmišljanja su odlučili da ne žele riskirati toliki novac za tinejdžera. Uostalom, u svojim su redovima imali talentiranog Alana Gatagova pa su se odlučili fokusirati na njega. 

neymar-psg-rennes-coupe-de-france

"Razmišljali smo vrijedi li kupiti Neymara", rekao je bivši predsjednik Lokomotiva Nikolai Naumov Sport-Expressu pa je dodao: "Željeli smo ga kupiti, gledali su ga naši skauti. Ali imali smo prilično velike sumnje. Prvo, bio je premlad. Drugo, nismo mogli znati kako će se prilagoditi u Rusiji... tako da smo odbili priliku." 

Neymar-Santos_2823279

"Vjerojatno bi nas koštao oko 10 miliona eura. Razumijete, dati toliko novca za klinca s drugog kontinenta. Treba biti oprezan s takvim stvarima... Mi smo tada izgubili u finalu, ali nisam primijetio da je Neymar bio išta bolji od ostalih igrača. Alan Gatagov je djelovao jednako dobar kao i on."

neymarSamo godinu dana nakon turnira u Rusiji, Neymar je debitirao za seniorsku momčad Santosa. Za Barcu je potpisao 2013. godine, a onda je postao najskuplji igrač svijeta odlaskom u PSG.

neymar

A da bolje shvatite zbog koga je Lokomotiv odustao od Neymara - Gatagov nikada nije ispunio puni potencija. E, da su znali da će se jednog dana Neymar prodati za 222 miliona eura, sigurno bi drugačije odlučili...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti