22. 05. 2018 - 09:45
Mladi F1 as na domaćoj utrci: Može li do hat-tricka kojeg ama...
907
Shares
Mladi F1 as na domaćoj utrci: Može li do hat-tricka kojeg ama baš niko nije očekivao?

CHARLES LECLERC

Mladi F1 as na domaćoj utrci: Može li do hat-tricka kojeg ama baš niko nije očekivao?

Sport.ba
22. 05. 2018 - 09:45
0
Shares

Ulicama Monte Carla u nedjelju se vozi Velika nagrada Monaca, šesta utrka sezone Formule 1. Najglamuroznija je to stanica oktanskog cirkusa, ne toliko zbog neke neizvjesnosti u utrkivanjima (jer u Monacu je izuzetno teško pretjecati) koliko zbog svog onog šušura koji prati karavanu najelitnijeg automobilističkog sporta i prije nego vozači i bolidi stignu u Monte Carlo.

U prvom će planu biti subotnje kvalifikacije i boj za startne pozicije gdje će se "potući" Ferrari, Mercedes i Red Bull, ali i iza tri najbolje momčadi ima zanimljivosti za popratiti. Tu definitivno spada Charles Leclerc, 20-godišnji mladić koji je rođen u Monte Carlu 16. oktobra 1997. i koji polako hvata konce u svojoj debitantskoj sezoni u Formuli 1.

charles-leclerc-sauber

Leclerc je vozi za Sauber, momčad u koju se nakon dugo godina u F1 vratila Alfa Romeo. U prve tri utrke bio je izvan bodova (Australija 13., Bahrein 12., Kina 19.), ali onda je osvojio senzacionalno šesto mjesto na Velikoj nagradi Azerbajdžana, a jednog boda se dokopao i na Velikoj nagradi Španije. Od Sauberovih 11 bodova u konstruktorskom poretku, Leclerc je donio njih devet i zasad je uvjerljivo bolji od iskusnijeg kolege Marcusa Ericssona.

Ukoliko i treću utrku zaredom završi u bodovima, bit će to sjajan rezultat kojem se niko nije nadao.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti