20. 05. 2018 - 18:29
Džeko i saigrači kao pojačanje dobijaju najboljeg mladog...
907
Shares
Džeko i saigrači kao pojačanje dobijaju najboljeg mladog nogometaša svijeta!

JUSTIN KLUIVERT

Džeko i saigrači kao pojačanje dobijaju najboljeg mladog nogometaša svijeta!

Sport.ba
20. 05. 2018 - 18:29
0
Shares

Već se odavno špekuliše o tome gdje će završiti Justin Kluivert, a sada je po svemu sudeći sigurno da će Justin Kluivert karijeru nastaviti kao saigrač našeg Edina Džeke u Romi. Roma je izborila Ligu šampiona ove godine i svakako je veliki izazov za mladog igrača da dođe u Romu, a interesovanja ne manjka.

Pobijedila je Roma Manchester United, Tottenham i Barcelonu, a sve to zahvaljujući Justinovom ocu, daleko poznatijem, Patricku Kluivertu. Naime Patrick smatra kako je najbolja za njega Barcelona, ali da još uvijek nije dorastao Barceloni i da je radi toga trenutno najbolje rješenje transfer u Romu. Roma igra napadački stil nogometa, postižu mnogo golova, a to odgovara u potpunosti Justinu koji će i po nama imati mnogo prostora da napreduje.

Nedavno se pojavila informacija koja nije bila laž, a radilo se o tome da je pukla ljubav između njega i Ajaxa. O čemu se radi? Ajax je bez znanja devetnaestogodišnjaka htjela da ga proda u Tottenham za veliku količinu novca, a njemu je to veoma teško palo jer je imao namjeru da produži ugovor sa trenutnom ekipom. O svemu tome više možete pročitati na sljedećem linku justin.

ddfcgdbvwamof8y

Na kraju je izašao u javnost sa riječima kako je to bilo veoma glupo od kluba i kako im je mnogo zamjerio, a na kraju je zatražio i transfer, ali ne u Tottenham nego u Romu. Roma je već odavno zainteresovana za njega, a prema pisanjima medija iz Italije Monchi je već bio u Holandiji i razgovarao sa igračem, te Ajaxom. Radi se o cijeni od 20 miliona eura plus bonusi koji bi na kraju mogli biti veći od prvobitnog iznosa transfera. Ove sezone Justin je odigrao 36 utakmica i postigao je 11 golova, te dodao 5 asistencija. Nema sumnje da će biti ogromno pojačanje za visoke ciljeve Rome u narednoj sezoni. 

Olakšavajuća okolnost Romi je uveliko bilo to što Justin Kluivert ima još samo godinu dana ugovora, a naravno Ajax ne želi da ode bez obeštećenja i onda je došlo do ponude od simobličnih 20 miliona eura. Da su radili pametno moglo je to biti daleko više, ali...
 

 

Učitaj još novosti