20. 05. 2018 - 17:22
RASPAD SISTEMA Liverpool sve dogovorio sa jednim, a sada...
907
Shares
RASPAD SISTEMA Liverpool sve dogovorio sa jednim, a sada Arsenal sa drugim igračem Lyona?

BERTRAND TRAORE

RASPAD SISTEMA Liverpool sve dogovorio sa jednim, a sada Arsenal sa drugim igračem Lyona?

Sport.ba
20. 05. 2018 - 17:22
0
Shares

Jutros su mediji prenijeli sjajnu vijest za navijače Liverpoola, a radi se o tome da Nabil Fekir 99% postaje nogometaš finaliste Lige šampiona. Činjenica je da Premier liga ove sezone ima fenomenalne klubove, a naredne sezone bi konkurencija mogla biti daleko jača. Naravno, radi se o Arsenalu koji je dobio novog trenera i tek sada bi mogla biti užarena borba za Ligu šampiona, ako već nije.

Manchester City je šampion, Manchester United drugoplasirana ekipa, a slijede Tottenham i Liverpool. Samim tim bez Lige šampiona ostaju Chelsea i Arsenal, a dovoljno je reći da je Chelsea prošle godine osvojio Premier ligu i da nije mnogo mijenjao ekipu. Arsenal će sada pod vodstvom Mikela Artete pokušati da uradi nešto što Arsene Wenger nije mogao već godinama.
 


Prvo pojačanje koje Mikel Arteta silno želi je Bertrand Traore, a radi se o nekadašnjem napadaču Chelsea. Naime Mikel Arteta smatra kako pod hitno trebaju pojačanje u napadu i očigledno će doći do nove formacije jer je teško za očekivati da u prvih jedanaest neće igrati Aubameyang ili Lacazette. Prema pisanjima medija iz Engleske, Mikel Arteta je sve dogovorio sa igračem i čeka se samo da klub prihvati ponudu koja će stići u narednim danima.

Bertand Traore nije dobio pravu priliku u Chelseaju, a u klub je došao još 2013. godine i to u U21 tim Chelseaja. Već naredne godine došao je do pravog ugovora, ali nakon toga išao je na posudbe u Vitesse, Ajax i potom je došao do transfera u Lyon. Problem će Arsenalu praviti to što je tek prošle godine došao u Lyon, a već je postigao 18 golova i dodao 6 asistencija na 43. odigrane utakmice. 

ddl1tpxuwaepklm

Lyon je igrao odlično ove godine i napadački stil nogometa u potpunosti leži Traoreu, a sigurno je da se ne može porediti Premier liga i Ligue 1. No da ima pokazati još mnogo toga dvadesetdvogodišnjak, to je sigurno. Traore ima ugovor sa Lyonom do 2022. godine, a Arsenal je spremio ponudu od 20 miliona eura. Bila bi to zarada od 10 miliona eura za Lyon ukoliko dođe do prodaje, a pošto odlazi Fekir, onda bi ovo bio veliki udarac za Lyon koji je izborio Ligu šampiona. (Sport.ba)

Učitaj još novosti