13. 11. 2022 - 21:43
BUUUUUUUUM, NA POMOLU JEDAN OD NAJVEĆIH ZIMSKIH TRANSFERA...
907
Shares
BUUUUUUUUM, NA POMOLU JEDAN OD NAJVEĆIH ZIMSKIH TRANSFERA IKADA: Da li je suza u oku večeras nagovijestila kraj?

RAFAEL LEAO NA METI CHELSEAJA

BUUUUUUUUM, NA POMOLU JEDAN OD NAJVEĆIH ZIMSKIH TRANSFERA IKADA: Da li je suza u oku večeras nagovijestila kraj?

13. 11. 2022 - 21:43
0
Shares

Rafael Leao trenutno je najbolji nogometaš Milana i uz to igrač na kojem klub planira dobro zaraditi.

Leao je bio jedan od ključnih igrača Milana na putu do Scudetta prošle godine, a Portugalac i ove sezone blista. Rossoneri su danas pobijedili Fiorentinu teškom mukom, rezultatom 2:1, na San Siru.

Portugalski reprezentativac je mrežu gostiju iz Firence zatresao već u drugoj minuti. Na asistenciju Oliviera Girouda, još jednom je demonstrirao svoju brzinu i sjajnu završnicu.

Leao bi mogao da bude zvijezda Svjetskog prvenstva u Kataru zajedno s Cristianom Ronaldom, a interesantno je da je upravo u stilu svog sunarodnjaka proslavio novi pogodak.

OVDJE pogledajte taj pogodak.

23-godišnjak je postigao šest golova na 14 mečeva Serije A i prvi je strijelac kluba u prvenstvu. Uz to ima i pet asistencija.

Leao je po mnogima Milanovo najveće otkriće, a već sada ga žele mnogi veliki timovi, pa će Milanu biti jako teško da ga zadrži.

PSG i Manchester City su neki od klubova koji će htjeti da kupe izuzetnog krilnog napadača, a italijanski mediji objavili su da ima odštetnu klauzulu u ugovoru s Milanom.

Leaov agent Jorge Mendes je bio protiv toga, ali Milan je inzistirao da se prilikom potpisa "osigura" tako što je ugrađena klauzula od čak 150 miliona eura. Leao je izuzetno kvalitetan igrač, a čini se da je sve izvjesniji njegov odlazak sa San Sira.

Iako se radi o velikoj cifri, vjeruje se da postoji klub koji bi bio spreman da aktivira klauzulu već u januaru. Navodno je riječ o Chelseaju, a i PSG te City također će pratiti razvoj kompletne situacije.

A čini se da je i sam Leao svjestan da se bliži kraj. Suza u njegovom oku sluti da je kraj, tvrde pojedini mediji u Italiji, naročito specijalizovane stranice koje prate AC Milan, piše Sportsport.ba.

Leao se vezao za Milan i bivši igrač Sportinga uživa u svakom trenutku na San Siru, ali zna da je klub u situaciji da tako velike cifre ne može da odbije. S obzirom da je ovo bila posljednja utakmica u ovoj godini za Rossonere, pošto slijedi pauza zbog SP-a, možda je ujedno ovo bio Leaov oproštaj?

leaotekst

Prije Milana je Leao igrao za Lille u Francsukoj, a sa 11 golova na 34 nastupa bio je istinski junak Rossonera koji su dočekali titulu nakon 11 godina.

Navijači se nadaju da će Leao ostati najmanje do kraja sezone, pošto klub i dalje gaji nade da će odbraniti titulu, bez obzira što je već sada Napoli na osam bodova prednosti. Naravno, s Leaom u timu bi šanse za prolaz protiv Tottenhama na proljeće u osmini finala Lige prvaka bile značajno veće.

Učitaj još novosti