18. 05. 2018 - 16:59
Veza između Ajaxa i Justina Kluiverta je bila kratkog vijeka,...
907
Shares
Veza između Ajaxa i Justina Kluiverta je bila kratkog vijeka, sin legendardnog Patricka napušta klub

Veza između Ajaxa i Justina Kluiverta je bila kratkog vijeka, sin legendardnog Patricka napušta klub

Sport.ba
18. 05. 2018 - 16:59
0
Shares

Justin Kluivert sin je legendarnog Patricka Kluiverta i smatra se sa svojih devetnaest godina jednim od najvećih talenata u svijetu nogometa. Svoje nogometne korake počeo je još prije deset godina upravo u Ajaxu i do danas je još uvijek član kluba iz Holandije. Otac ga je savjetovao kako je najbolje po njega da ostane u Ajaxu i da se razvija, ali na kraju je zbog velike gluposti Ajaxa ljubav pukla u mnogo komada.

ddbtzljuwaacdil

"Neću produžiti ugovor, previše toga se dogodilo. Sve veći nemoran, manjak povjerenja, želja da me prodaju Tottenhamu bez mog znanja. Za to sam čuo u posljednjem trenutku. To ne govori ništa o Ajaxu već o ljudima unutar kluba", riječi su mladog ofanzivca.

Mnogo klubova zainteresovano je za zvijezdu Ajaxa, a među njima je i Barcelona za koju je nastupao njegov otac. Patrick je uvjeren kako bi u Barceloni uradio mnogo, ali da treba sačekati svoje vrijeme. No šta će biti nakon što se Ajax ponio loše prema njemu, to ostaje da vidimo. Jedno je sigurno, a to je da novac nije problem kada je on u pitanju, a radi se o Barceloni, Manchester Unitedu, Tottenhamu i Liverpoolu.
 


Vrijednost lijevog krila se procjenjuje na svega 10 miliona eura i to je smiješna cijela s obzirom na tržište. Justin je ove sezone odigrao 36 utakmica za Ajax i postigao je 11 golova, te dodao pet asistencija. Ima Justin i dva nastupa za mladu reprezentaciju Holandije na kojima se već jednom upisao u listu strijelaca. O kakvom se talentu radi pogledajte u nastavku. (Sport.ba)
 

 

Učitaj još novosti