20. 05. 2018 - 08:55
JE LI OVO ZAISTA MESSIJEV NASLJEDNIK? Henry: 'On je rijedak...
907
Shares
JE LI OVO ZAISTA MESSIJEV NASLJEDNIK? Henry: 'On je rijedak biser, monstrum...'; Neymar: 'Bit će najbolji na svijetu!'

ODUŠEVLJENI MLADIM FRANCUZOM

JE LI OVO ZAISTA MESSIJEV NASLJEDNIK? Henry: 'On je rijedak biser, monstrum...'; Neymar: 'Bit će najbolji na svijetu!'

Sport.ba
20. 05. 2018 - 08:55
0
Shares

Kylian Mbappe je dobar, bolesno dobar nogometaš. Prošlog je ljeta 19-godišnjak prešao iz Monaca u PSG. Na papiru je to bila samo posudba, ali uz obvaezu otkupa za 180 miliona eura. A 21 pogodak i 16 asistencija u 46 nastupa u svim natjecanjima kažu da se rastrošni Parižani nisu zafrknuli s talentiranim ofanzivcem.

henry

O njemu su u dokumentarcu francuskog Canal Plusa, koji će biti emitiran sutra, govorila i dva sjajna igrača. Jedan bivši - Thierry Henry i jedan sadašnji - Neymar. Ujedno i Mbappeov saigrač u PSG-u.

"Imamo rijedak biser u francuskoj reprezentaciji i to se ne događa tako često", kazao je bivši napadač te dodao: "Moramo ga čuvati, s vremena na vrijeme čak i provocirati malo jer vidim da kad ga se malo bocne i isprovocira da reagira pozitivno i da se trgne, probudi..."

"On je morao kreirati to malo čudovište u sebi i kad ono izađe van i preuzme kontrolu nad tijelom, događaju se stvari koje obični ljudi ne mogu razumjeti", slikovito opisuje Mbappea Thierry Henry.

Neymar je također prošlog ljeta došao u Pariz. Njegov je transfer bio još "teži", čak 222 miliona eura su platili Barceloni za njegove usluge. Igrao je fantastičnu sezonu sve do ozljede koja ga je udaljila s terena. Brazilac je u samo 30 nastupa u svim natjecanjima zabio 28 golova i imao 19 asista, ali čak i on je impresioniran Mbappeom. I vjeruje da može biti najbolji na svijetu.

psg-cavani-neymar

"Već sad je vrhunski igrač, ali može biti puno bolji zbog kvalitete koju posjeduje i igre koju ima u sebi. Ako nastavi ovako, siguran sam da će biti broj 1 na svijetu", smatra Neymar. Naravno, Mbappe se našao i na popisu selektora Didiera Deschampsa za Svjetsko prvenstvo u Rusiji gdje će Francuska u skupini igrati s Australijom, Danskom i Peruom.

Predsjednik Real Madrida, Florentino Perez okrenuo se mladoj zvijezdi iz Pariza Kylianu Mbappeu i upravo on će biti prioritet za dovođenje u narednom prijelaznom roku, objavio je ekskluzivno nedavno CalcioMercato. Svjestan je Perez da se radi o sjajnom nogometašu, pa samim tim i cijena neće biti uopšte nista. CalcioMercato navodi kako će Real Madrid da skupi 200 miliona eura i da ih pošalje na vrata PSG-a, a teško da će ponuda moći da se odbije s obzirom na to da se radi o velikom Real Madridu koji se ne odbija. Naravno svi znamo koliko se lošiji nogomet igra u Francuskoj nego u Španiji, a jedan Mbappe zaslužuje da igra u ponajboljoj ligi svijeta.

florentino-perez-1150

Već se pisalo, a sada se samo potvrđuju te priče da odlaze Gareth Bale i Karim Benzema. Još uvijek nije zvanično poznata sudbina napadača i krila Real Madrida, ali Real bi njihovim transferima trebao zaraditi približan novac koji im treba za Mbappea. Još se par nogometaša povezuje sa odlaskom, ali ništa nije zvanično, pa nije zahvalno prognozirati. Sve u svemu ukoliko se priče obistine, pa stigne i Lewandowski koji je promijenio agenta da bi došao do Real Madrida, onda bi imali nevjerovatan napad. Cristiano Ronaldo sa jedne, Kylian Mbappe sa druge i vjerovatno Lewandowski. Strašan bi to trio bio.

robert-lewandowski-fc-bayern-munchen

Real Madrid je i ove sezone u samom vrhu svjetskog nogometa, a nalaze se u polufinalu Lige prvaka gdje će večeras odigrati svoju prvu utakmicu protiv Bayerna i to kao gostujuća ekipa. Već su dva puta u posljednje četiri sezone izbacivali Bayern, pa bi ih nogometaši i navijači Bayerna sanjali ukoliko budu izbačeni još jednom. Mnogima je poznata nepravda ili 'nepravda' od prošle sezone kada je Real Madrid na sumnjiv način prošao dalje. Isto se desilo i nakon izbacivanja Juventusa, a postoje tekstovi koji govore kako zapravo već desetinama godina unazad biraju sebi protivnike i još mnogo toga. Bit će veoma interesantno vidjeti da li će zapravo sudija imati utjecaja na ovo utakmicu, a ako bude imao onda je to samo dokaz da nogomet puca po šavovima.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti