12. 05. 2018 - 12:36
"Nemam namjeru da prepustim ni milimetar prostora, ako treba...
907
Shares

FORMULA 1

"Nemam namjeru da prepustim ni milimetar prostora, ako treba umirem za volanom", Najprljaviji vozač F1 opet na djelu...

12. 05. 2018 - 12:36
0
Shares

Kevin Magnussen od svojih početaka važi za jednog od najprljavijih vozača u Formuli 1, a spreman je na sve. Činjenica je da nema ubitačan bolid, ali njegova vožnja je upravo takva i ostali vozači mogu samo da zahvaljuju Bogu što nije u samom vrhu jer bi borba za prva tri mjesta završavala kobno s obzirom na ono što prikazuje.

Teško je da se ne sjetimo njegove izjave kako ne želi da prepusti ni milimetar prostora ostalim vozačima i kako je spreman da umre za volanom, a nakon toga bio je na žestokom udaru javnost. Naravno morao se izvinjavati, ali izgleda da je sve to bila samo šminka jer on nastavlja po starom i ponovo je uradio veoma opasan manevar kada je ugrozio protivnika.

O čemu se radi? Magnussen je na treningu bez ikakvog razloga uletio ispred Charlesa Leclerca i to pri ogromnoj brzini. Nakon utrke Leclers je izjavio: "Mora da shvati kako nije sam na stazi". Nedavno je strašno iznervirao Gaslija kada ga je zakucao u zid pri brzini od 300 km/h, a izjava 'zakucanog' vozača je bila kako je siguran da je to namjerno uradio. Član Toro Rosa je dodao kako je on najopasniji vozač protiv kojeg je vozio.
 

 

Učitaj još novosti